Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών

kalafatis2

kalafatis1  kalafatis3 kalafatis4

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών

Στ. Καλαφάτης: «Καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας να είναι δίπλα στην αποστολή των Ελλήνων Αστυνομικών»

Στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, που πραγματοποιήθηκε στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου, εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Σε χαιρετισμό του ο κ. Καλαφάτης τόνισε:  

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον. Που έχασαν τη ζωή τους, που άφησαν οικογένειες, παιδιά και γονιούς σε αποστολές για την προστασία και την ασφάλεια μας.

Αλλά και να πούμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, στα παιδιά της διπλανής πόρτας, που καθημερινά διακινδυνεύουν ακόμη και τη ζωή τους για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του καθενός μας. Για την Κυβέρνηση η ασφάλεια, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι πάνω απ΄όλα! Γι΄αυτό ενισχύσαμε την αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης με ακόμη 104 αστυνομικούς ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της κοινωνίας της πόλης και των ίδιων των αστυνομικών και των συλλογικών τους φορέων.

Η ελληνική κοινωνία μαστίζεται και πληγώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα από πολλές κρίσεις, εξωγενείς ως επί το πλείστον (πανδημία, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός και ακρίβεια). Αντιμετώπισε την ίδια στιγμή και κρίσεις άλλου είδους (υβριδική απειλή στον Έβρο, κρίσεις με τους γείτονες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο). Και κατάφερε με την προσπάθεια των ίδιων των Ελλήνων πολιτών να στηρίξει τους ευάλωτους συμπολίτες μας και να κρατηθεί όρθια η ελληνική κοινωνία σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ενώ την ίδια στιγμή συνέχισε να εφαρμόζει το κυβερνητικό έργο το οποίο σε κάθε περίπτωση είχε έντονο κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Μέσα σ΄αυτή την προσπάθεια ξεχωριστή θέση είχε και η στήριξη των αστυνομικών, των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Βέβαια πάντα με έναν γνώμονα, τη μη διακινδύνευση του μέλλοντος της επόμενης γενιάς. Να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, χωρίς όμως να διακινδυνεύσουμε να διαρραγεί η δημοσιονομική αντοχή της χώρας. Να μπορέσουμε, δηλαδή, να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα σε στέρεες βάσεις.

Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο τα τελευταία χρόνια υπήρχε έμπρακτη υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε υλικοτεχνική υποδομή, σε αυτοκίνητα, σε έμψυχο δυναμικό. Ποτέ δεν θα είναι αρκετό, βεβαίως, γιατί η παραβατικότητα και το έγκλημα πάντα υπάρχουν.

Ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αστυνομικούς που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος, υπενθυμίζει διαρκώς την υποχρέωση αυτή της Πολιτείας απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία. Σ΄αυτό το καθήκον μας εμείς θα είμαστε συνεπείς. Σεβόμενοι την ίδια την αποστολή των Ελλήνων Αστυνομικών. Σεβόμενοι κυρίως τους ανθρώπους που χάθηκαν στο καθήκον. Σεβόμενοι βεβαίως και το μέγιστο αγαθό που αφορά την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών».

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Σταύρου Καλαφάτη με τον Γερμανό Ομοσπονδιακό Υφυπουργό Στέγασης, Αστικής Ανάπτυξης και Κτιρίων κ. Sören Bartol και τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Carsten Müller
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια των Εκθέσεων DETROP & OENOS 2023»