Ενημερωτική εκδήλωση για την άσκηση εποπτείας στο πεδίο της ασφάλειας βιομηχανικών προϊόντων στο Διοικητήριο

20220909_112648-1

Ενημερωτική εκδήλωση για την άσκηση εποπτείας στο πεδίο της ασφάλειας βιομηχανικών προϊόντων στο Διοικητήριο

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Εποπτείας Αγοράς, με θέμα «Αναμόρφωση της Μεθοδολογίας και Διαδικασίας Άσκησης Εποπτείας στο πεδίο της Ασφάλειας και Συμμόρφωσης βιομηχανικών προϊόντων», πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, στο Διοικητήριο, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, δρ. Γεώργιο Δρόσο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν στελέχη του Φορέα, που είναι ήδη μέλη του Μητρώου Ελεγκτών και άλλα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ένταξή τους σε αυτό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Τμήματος Εποπτείας Αγοράς του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), βάσει του Ν. 4072/2012 (άρθρ. 22-33), για την υλοποίηση της ΚΥΑ 1459/110/01-02-2013 (ΦΕΚ 308/15-02-2013 τεύχος Β’), των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εσωτερικών (δια του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης), που αφορά στον έλεγχο της διαδικασίας πιστοποίησης των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών ποιότητας, στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας.

Επίσης, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και συντονισμό του ελεγκτικού μηχανισμού για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας της αγοράς, όσον αφορά την υγεία του καταναλωτή, την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτροπή του αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

Προηγούμενο άρθροΔιήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στην Καβάλα στο πλαίσιο του έργου με διακριτικό τίτλο “LOC FOOD”
Επόμενο άρθροΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών συμβούλου διαχείρισης, επικοινωνίας και διάδοσης του έργου με τίτλο: «Συνοριακός σταθμός Πρεσπών : Προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εγκατάσταση του Συνοριακού Σημείου διέλευσης μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή της λίμνης Πρέσπας και ακρωνύμιο, BorPres».