Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στις εκδηλώσεις Μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

xortiatis

2-9-2022-012 2-9-2022-018 2-9-2022-049

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στις εκδηλώσεις Μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Στ. Καλαφάτης: «Τιμούμε την Ελλάδα που δεν υποκύπτει. Την Ελλάδα της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αυτοπεποίθησης».

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 78 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, παρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά το Αρχιερατικό Μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

«Μόνο δέος και συγκλονισμό μπορεί να προκαλεί η ανάμνηση της ναζιστικής θηριωδίας εδώ στον Χορτιάτη. Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε όπως οφείλουμε τη μνήμη 149 τραγικών θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Τιμούμε τους ήρωες που μαρτύρησαν στα χέρια των γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων. Τιμούμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν στο όνομα της Πατρίδας και της Ελευθερίας.

Τιμούμε τους ήρωες που έστειλαν, στέλνουν μήνυμα ενότητας και αγώνα.

Τιμώντας την μνήμη τους τιμούμε την Ελλάδα που δεν υποκύπτει. Τιμούμε την Ελλάδα της εθνικής υπερηφάνειας. Τιμούμε την Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Επόμενο άρθροΣημεία συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον Metropolis 95,5