Σημεία συνεντεύξεων του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον Libero 107,4 και στο Metropolis 95,5
Στ. Καλαφάτης για το νέο γήπεδο του Άρη: «Είμαστε στην αρχή μιας διαδρομής που φιλοδοξούμε να την κάνουμε όσο γίνεται ασφαλή και σύντομη»
«Δεν βάζουμε χρονοδιαγράμματα. Είμαστε στην αρχή ενός σύνθετου εγχειρήματος και -επισημαίνω- το θετικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, Κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Και όπως συνεννοηθήκαμε θα δουλεύουμε πολύ και θα μιλάμε λίγο. Είμαστε στην αρχή μιας διαδρομής που φιλοδοξούμε να την κάνουμε όσο γίνεται πιο σύντομη και κυρίως πιο ασφαλή», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, σε συνεντεύξεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Libero 107,4 και Metropolis Radio 95,5 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Ζαγόρα και Γιώργο Μπούζο.
Για τη δυσκολία του εγχειρήματος, υπογράμμισε:
“Είναι ένα πολύ σύνθετο και δύσκολο εγχείρημα το σχέδιο για τη διαμόρφωση του νέου γηπέδου το Άρη. Όπως είχε πει ο Πρωθυπουργός πριν από έναν χρόνο, ο σχεδιασμός είναι να προχωρήσει αυτό το πλάνο σύμφωνα με το μοντέλο της διπλής ανάπλασης. Δραστηριοποιηθήκαμε σε κυβερνητικό επίπεδο όλους αυτούς τους μήνες, με μια σειρά τηλεδιασκέψεων για να γίνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για το μεγάλο αυτό εγχείρημα, που αφορά την ανταλλαγή οικοπέδων”.
Για τη συνεργασία των φορέων:
“Υπάρχει ομόθυμη στήριξη του εγχειρήματος απ΄όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από την Κυβέρνηση και τον Άρη, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας – Χορτιάτη. Και αυτό είναι ένα από τα πολύ θετικά που προέκυψαν από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη”.
Για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν:
“Προχωράμε στο να καταρτίσουμε την Τεχνική Ομάδα Έργου στην οποία έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, για να μπορέσουμε να δούμε μια σειρά από ζητήματα: Πολεοδομικά, χωροταξικά, νομικά θέματα, ζητήματα που αφορούν τη θεσμική θωράκιση του εγχειρήματος, κάτι που αποτελεί και έναν βασικό μας στόχο. Να θωρακίσουμε δηλαδή το εγχείρημα θεσμικά, ώστε να αποφύγουμε και καθυστερήσεις αλλά και γραφειοκρατικές δυσκολίες. Και υπάρχει βεβαίως, και το οικονομικό, αναπτυξιακό και επενδυτικό κομμάτι, το οποίο αφορά τον Άρη”.
Για το χρονοδιάγραμμα του project:
“Γνωρίζω πόσο εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί μια κουβέντα κάποιου εμπλεκόμενου αλλά και το συναισθηματικό δέσιμο που υπάρχει για ένα εγχείρημα όπως ένα αθλητικό γήπεδο, από τους φιλάθλους της ομάδας. Και γνωρίζουμε πόσο αδημονούν οι φίλαθλοι να γίνει γρήγορα το γήπεδο. Γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, συγκροτημένοι, υπεύθυνοι και να μιλάμε με έργα”.
Για την κινητικότητα σχετικά με το γήπεδο του Ηρακλή στους Χορτατζήδες, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι “με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ζέση με την οποία αγκάλιασα την προσπάθεια που αφορούσε το γήπεδο του ΠΑΟΚ, και φθάσαμε σε χρόνο ρεκόρ να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, με τον ίδιο ζήλο και τη ζέση ασχολούμαι τώρα με το γήπεδο του Άρη και με τον ίδιο ζήλο και ζέση ασχολούμαι και με το γήπεδο του Ηρακλή, για το οποίο μπορούμε να πούμε ότι κάτι αρχίζει και αχνοφαίνεται. Αλλά εκεί είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σε επίπεδο κεντρικό αυτή τη στιγμή, ούτε και κάτι απτό. Όμως κάτι αρχίζουμε και διερευνούμε”.