Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και στον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο

kalafatis-ert1

kalafatis_ert1

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και στον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο

Στ. Καλαφάτης: «Ο κ. Τσίπρας είναι απών. Υπάρχει μια εκκωφαντική σιωπή για τη συμπεριφορά του στελέχους του»

«Είναι μια συνεχής προσπάθεια έντονης τοξικότητας από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πολλές φορές και χυδαίου πολιτικού λόγου, κάτι το οποίο έχει καταγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πάρα πολλές φορές. Βλέπουμε ότι αυτό συνεχίζει να συμβαίνει. Τη στιγμή, μάλιστα, που η χώρα αντιμετωπίζει μια σειρά ζητημάτων και ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλει να είναι πολύ πιο σοβαρός, πολύ πιο υπεύθυνος και όσον αφορά τη συμπεριφορά των πολιτικών στελεχών και βεβαίως όσον αφορά την εκφορά του πολιτικού λόγου», τόνισε σχολιάζοντας πρόσφατη ανάρτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκη για την Υπουργό Παιδείας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας  Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «…Από τις Έξι» με τον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης: « Ξέρουμε πολύ καλά ότι αποσύρθηκε το video, ζήτησε μια συγγνώμη ο κ. Βερναρδάκης, αλλά  μετά από μια έντονη κατακραυγή η οποία προήλθε όχι μονάχα από τα πολιτικά κόμματα αλλά από την ίδια την κοινωνία. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κ. Τσίπρας ο οποίος όφειλε να πάρει μια θέση για τη συμπεριφορά του στελέχους του, είναι απών. Υπάρχει μια εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά του. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, θυμίζω, η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, επέβαλε αυστηρές κυρώσεις σε οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος -Υπουργό, Βουλευτή ακόμα και πολιτευτή- ξέφευγε από τον πρέποντα λόγο. Περιμέναμε να κάνει το ίδιο και ο κ. Τσίπρας. Δεν είναι μόνο μια συμπεριφορά του κ. Βερναρδάκη. Είναι μια κουλτούρα που βλέπουμε ότι υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις λόγου των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πάρα πολλές δηλώσεις για να είναι τυχαίες οι αναφορές. Είναι απύθμενο το  θράσος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό».

«Εμείς ζητάμε να πάρει ο κ. Τσίπρας μια θέση ξεκάθαρη σχετικά με μια απρεπέστατη, χυδαιότατη τοποθέτηση στελέχους του», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών. Όπως εξήγησε: «Υπάρχει σειρά δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω ακόμη και τον κ. Φίλη, ανέφερε είχε μιλήσει για τα παιδιά της κυρίας Κεραμέως γιατί «κατέσφαξε είκοσι χιλιάδες θέσεις από τα πανεπιστήμια». Αυτός ο τοξικός λόγος τον οποίο ο κ. Πρωθυπουργός είχε προβλέψει ότι θα συνεχίζει να υπάρχει. Και φυσικά ο κ. Τσίπρας δεν τον διαψεύδει. Δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου, αποπροσανατολίζει τον κόσμο και υποβαθμίζει τον πολιτικό διάλογο. Και στο τέλος της ημέρας, δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες μας μια τέτοια συμπεριφορά απ΄τα πολιτικά κόμματα. Διότι, η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει σοβαρό ρόλο να διαδραματίσει» επισήμανε ο Σταύρος Καλαφάτης.

«Είναι κουλτούρα, δηλητήριο και τοξικότητα αυτό για την πολιτική ζωή. Στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθείτε να «σκοτώσετε» χαρακτήρες και διαμορφώνετε μια κουλτούρα που δεν αξίζει στον σύγχρονο Έλληνα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να διαμορφώσει μια άλλη κουλτούρα. Κοιτάζει ψηλά και μπροστά. Διαμορφώνει τους νέους Έλληνες. Φτιάχνει ένα νομοσχέδιο εξαιρετικό στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και μήπως τελικά τους δούμε να συμφωνούν σε επιμέρους άρθρα…»

Σχολιάζοντας την κριτική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε δικαστικές αποφάσεις ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι: «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κριτική αλά κάρτ στις δικαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν το έχουμε κάνει ποτέ».

Για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευτεί την υπόθεση Λιγνάδη υπογράμμισε ότι: « Είναι χυδαίο και τοξικό να χρησιμοποιείται τέτοιος πολιτικός λόγος. Είναι το λιγότερο απαράδεκτο από μέλος του πολιτικού προσωπικού να εκτοξεύεται μια τέτοια κατηγορία. Σ΄ένα ευνομούμενο κράτος ουσιαστικά να κατηγορείται η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, για  δικαστικές αποφάσεις. Είναι απαράδεκτο και δεν εδράζεται πουθενά».

 

Προηγούμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ATLAS Τηλεόραση και τους δημοσιογράφους Χρήστο Τσαλικίδη και Σταύρο Οραήλογλου
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Φαρμακοβιομηχανίας DEMO ABEE