Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της Δράμας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022»

kalafatis_Eleytheria-Dramas2022

IMG-20220701-WA0004 IMG-20220701-WA0006

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της Δράμας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022»

Στ. Καλαφάτης: «Οι Μακεδόνες στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας σε όσους επιβουλεύονται την κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματά μας»

Στις εκδηλώσεις για την 109η Επέτειο από την απελευθέρωση της Δράμας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022», παρέστη, σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, Τοποτηρητή Ι. Μ. Δράμας και την Επιμνημόσυνη Δέηση στο άγαλμα «Ελευθερίας», ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:

«Η ιστορία όρισε την 1η Ιουλίου 1913 ως την πιο μεγάλη μέρα για τη Δράμα. Την κατέστησε συνώνυμη με την ελευθερία, τη δικαίωση, την εθνική περηφάνια. Ημέρα απόδοσης τιμής σ εκείνους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της. Ημέρα  μνήμης και διδαχής. Ημέρα που εκπέμπει ένα διαρκές και άσβεστο μήνυμα. Ότι οι Έλληνες δεν οραματιζόμαστε στη βάση των αριθμών, αλλά με τη δύναμη της ψυχής. Ότι ενωμένοι πετυχαίνουμε θαύματα. Ότι με πίστη στα ιδανικά του Έθνους μπορούμε να κάνουμε εφικτό, εκείνο που οι άλλοι θεωρούν ανέφικτο.

Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους λαούς της  γειτονιάς μας. Στην πόρτα ωστόσο του διαλόγου υπάρχει πάντα ένα και μόνο κλειδί. Είναι το Διεθνές Δίκαιο, η Σύμβαση των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας και οι Διεθνείς Συνθήκες. Οι αρχές καλής γειτονίας Όσοι το αγνοούν ας κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Οι Μακεδόνες στέλνουμε σήμερα από την Δράμα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας σε όσους επιβουλεύονται την κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματά μας. Σε όσους διεκδικούν ρόλο ταραξία στη γειτονιά μας. Σε όσους απερίσκεπτα και ανόητα εγείρουν ανιστόρητες και αβάσιμες και απαράδεκτες αξιώσεις.

Οι Έλληνες δεν παίζουμε το παιχνίδι της έντασης που οι γείτονες εντάσσουν όχι μόνο στο πλαίσιο μιας αναθεωρητικής στρατηγικής τους, αλλά και στη μάχη των κομματικών σκοπιμοτήτων και της πολιτικής επιβίωσής τους. Καταστήσαμε, όμως, σαφές ότι δεν μας πτοούν οι απειλές και δεν μας λυγίζουν οι κραυγές. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τη γη, τη θάλασσα, τον εθνικό εναέριο χώρο μας. Στα εθνικά μας ζητήματα βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε βήμα πίσω. 

Αυταπάτες ας μην έχει κανένας. Η Πατρίδα μας γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και διευρύνουμε τις διεθνείς συμμαχίες μας. Η δυναμική που αναπτύσσεται από τις στοχευμένες κινήσεις της κυβέρνησης, ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, θωρακίζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια περήφανη χώρα, με εθνική αυτοπεποίθηση, με όραμα και σχέδιο για το μέλλον. Μια χώρα που διδάσκεται από το παρελθόν και προχωρά στο αύριο με σίγουρα και στέρεα βήματα. Μια Πατρίδα που θέλουμε να υπηρετούμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους».

Προηγούμενο άρθροΣημεία τοποθέτησης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο “Thessaloniki Future Thinking Dialogues 2022” του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της χωροθέτησης του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από τους Υφυπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Χαρδαλιά και Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στ. Καλαφάτη