Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974

IMG-20220710-WA0003

IMG-20220710-WA0002

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974

Στ. Καλαφάτης: «Ο ελεύθερος κόσμος να αντισταθεί σε κάθε μορφής επεκτατισμό. Να απομακρυνθούν τα κατοχικά στρατεύματα  και να επανενωθεί η Κύπρος»

Στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Γ΄ΣΣ, παρέστησαν σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανθούλα Ανθούση. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και αμέσως μετά, ο Στ. Καλαφάτης δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του άφρονος πραξικοπήματος και  της τουρκικής  εισβολής στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974.

Αναλογιζόμαστε: Τις φρικαλεότητες του Αττίλα, το μαύρο εκείνο καλοκαίρι. Τους αγνοούμενους που ποτέ δεν γύρισαν πίσω. Τον εποικισμό και την εθνοκάθαρση των κατεχόμενων κυπριακών εδαφών. Τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της μισής Κύπρου, μια ανοιχτή πληγή στον κορμό του Έθνους μας.

Καλούμε τον ελεύθερο κόσμο να αντισταθεί σε κάθε μορφής επεκτατισμό. Έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και να επανενωθεί η Κύπρος στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Διαδηλώνουμε ταυτόχρονα την απόφασή μας να υπερασπιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Αυταπάτες ας μην έχει κανένας».

Το ετήσιο μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε από το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στ. Καλαφάτη στην εφημερίδα “Karfitsa” για τον ΟΑΣΘ
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στ. Καλαφάτη για την αποδοχή προτάσεων έργων στους Δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς και χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης