Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

StavrosKalafatis

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Στ. Καλαφάτης: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές κοινωνικού χαρακτήρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές κοινωνικού χαρακτήρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στον Antenna και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη. Και αναφέρθηκε σε μια σειρά πολιτικών κοινωνικού χαρακτήρα, όπως το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, οι νταντάδες της γειτονιάς, ο κοινωνικός τουρισμός που αφορά τριακόσιες χιλιάδες δικαιούχους.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Υπάρχει απόλυτη πολιτική ενσυναίσθηση του προβλήματος που βιώνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες». 

«Γνωρίζετε τη βελτίωση της κατάστασης της εθνικής οικονομίας, όπως αποτυπώνεται διεθνώς», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να έχουμε οικονομική σταθερότητα για να μπορέσουμε να κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις. Η οικονομική θέση της χώρας είναι ισχυρή παρότι βρίσκεται σε μια δίνη καταστάσεων, όπως αυτή που βιώνουμε. Το γεγονός ότι υπάρχουν αυξημένα έσοδα δείχνει μια υγεία στην οικονομία παρότι βρισκόμαστε σ΄έναν κυκεώνα κρίσεων. Γνωρίζουμε ότι το εισόδημα των πολιτών δοκιμάζεται. Το αντιμετωπίζουμε. Παράλληλα, όμως, δεν πρέπει να διακυβεύσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών, όπως έγινε στο παρελθόν».

Για το ενδεχόμενο μείωσης των έμμεσων φόρων, ο Υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «οι απαντήσεις στα ζητήματα αυτά έχουν δοθεί. Για μια κυβέρνηση που είχε κάνει σημαία της αλλά και εφαρμόζει την συνεχή μείωση φόρων σε πολύ δύσκολες συνθήκες αυτό θα ήταν ίσως το πιο εύκολο. Προφανώς, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το τελικό δια ταύτα δεν θα ήταν τόσο θετικό και γι΄αυτό και δεν επιχειρείται.  Από τη μείωση των φόρων στα καύσιμα ωφελούνται θα είναι εκείνοι οι οποίοι είναι οι περισσότερο εύποροι. Και εμείς θέλουμε να κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις. Και είναι το κύριο όπλο που χρησιμοποιεί αυτή η κυβέρνηση. Διότι, έχει αποδειχθεί στην πράξη, ότι είναι και οι πιο αποτελεσματικές τελικά και για τους πολίτες αλλά και για την εθνική οικονομία».

Σε ό,τι αφορά στο ενεργειακό, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις απ΄την πλευρά της κυβέρνησης με το γνωστό μέτρο της υπερφορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών με συντελεστή 90% και την επιστροφή στους πολίτες. Μόλις έγιναν γνωστές οι διαστάσεις του προβλήματος, υπήρξε άμεση αντιμετώπιση. Ο Πρωθυπουργός έλαβε το εύσημα από τους αρχηγούς των κρατών της Ε.Ε.».  Σημείωσε, πως εφαρμόζονται πολιτικές και προγράμματα για την επιστροφή των ενεργοβόρων οικιακών συσκευών. «Όλα αυτά εμπερικλείονται σε μια μεγάλη εικόνα. Η οικονομία, πραγματικά μέσα σε δύσκολες συνθήκες, προχωράει. Φεύγουμε από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και πάμε στην κανονική εποπτεία και προχωρούμε με αυτοπεποίθηση για την επόμενη μέρα».

 

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, στη Βουλή
Επόμενο άρθροΒράβευση μαθητών από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στ. Καλαφάτη για τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα το 1821