Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τους δημοσιογράφους Βαγγέλη Μωυσή και Ειρήνη Γκέλη

kalafatis_radio

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τους δημοσιογράφους Βαγγέλη Μωυσή και Ειρήνη Γκέλη.

Στ. Καλαφάτης: «Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Η.Π.Α. και η ομιλία του στο Κογκρέσο μεγάλη τιμή για τη χώρα μας»

«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και η αυριανή ενημέρωση στη διπλή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας στο Κογκρέσο, αποτελεί μια μεγάλη τιμή για τη χώρα μας. Όπως είναι γνωστό, αυτό γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ή όταν οι Η.ΠΑ. υποδέχονται στρατηγικούς εταίρους ή σημαντικές προσωπικότητες», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τους δημοσιογράφους Βαγγέλη Μωϋσή και Ειρήνη Γκέλη.

Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει απευθείας ενημέρωση και καταγραφή της κατάστασης σε τόσο υψηλό επίπεδο και στα δύο νομοθετικά σώματα, ώστε να έχουν καθαρή εικόνα όσον αφορά τα γεωπολιτικά και ενεργειακά δεδομένα όσο και για την στάση της Τουρκίας αναφορικά με τις παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Η απευθείας ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό, αφού προηγηθεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α., είναι καταλυτική για την ενδυνάμωση της θέσης μας στο γίγνεσθαι και της σχέσης μας με τις Η.Π.Α. ως βασικού πλέον στρατηγικού εταίρου για την υπεράσπιση κοινών συμφερόντων στο ευρύτερο γεωπολιτικό πεδίο.  Υπάρχει το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, το ζήτημα της Ουκρανίας».

Ο Στ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι: «Δεν πρέπει να υποβαθμίζεται το γεγονός ότι αυτή η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο τεκτονικών αλλαγών που φαίνεται να επιτελούνται κυρίως λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η επιτήδεια ουδετερότητα, που κάποιοι επιλέγουν ή και κάποιοι εδώ στην Ελλάδα εισηγούνταν εμμέσως ή αμέσως ν΄ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα οδηγούσε στην μοναχικότητα και όχι στην ουδετερότητα. Και θα ήμασταν ουσιαστικά μοναχικοί και απομονωμένοι εξαρτώμενοι από τις εξελίξεις. Μ΄αυτήν την ξεκάθαρη επιλογή έχουμε ισχυροποιήσει πάρα πολύ τη θέση μας και θεωρώ ότι θα έχουμε αρκετά οφέλη από αυτή την επίσκεψη».

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι ποδοσφαιρόφιλοι θα με καταλάβουν. Αισθάνομαι σαν να είδα προπονητικό διπλό ΣΥΡΙΖΑ Α΄ με ΣΥΡΙΖΑ Β΄ οπότε στο τέλος όποιος και να κέρδιζε θα βγουν και θα μας πουν ότι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και για να είναι και σιγουράκι, να το πω έτσι, στο προπονητικό διπλό όλοι έβαζαν γκολ σε μία εστία. Και έτσι φτάσαμε στο αποτέλεσμα που είδαμε».

Για την εξέλιξη των μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης:

«Το έχει πει και ο Πρωθυπουργός και είναι έτσι, τα έργα της Θεσσαλονίκης προχωρούν και είναι όλα απολύτως εντός χρονοδιαγραμμάτων. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια σειρά έργων υποδομής και έργων αναπτυξιακής χροιάς τα οποία βρίσκονται όλα σε εξέλιξη. Δουλεύουμε πολύ για όλα τα έργα, όπως και το έργο του Μετρό, για το οποίο ο κόσμος έχει κουραστεί, χωρίς να μιλάμε πολύ. Όμως, το 85% του έργου αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί. Γίνονται δοκιμαστικές διαδρομές συρμών, χωρίς κάμερες και χωρίς μουσαμάδες, όπως έκαναν κάποιοι στο παρελθόν. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δουλεύουμε πολύ, μιλάμε λίγο και στο τέλος θέλουμε να μιλήσουμε με αποτελέσματα. Υπάρχει και η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι το Μετρό θα επεκταθεί και προς τη δυτική πλευρά της πόλης, για να εξυπηρετήσει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας από τις περιοχές του Ευόσμου, Κορδελιού, Πολίχνης, Μενεμένης. Έχουν γίνει πρόδρομες εργασίες και προχωρά ο σχεδιασμός προς τα δυτικά. Υπάρχουν και άλλα έργα που τρέχουν όπως για παράδειγμα το έργο Γαλάτιστας – Θέρμης για έναν ασφαλή και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που δίνει ανάσα προς τη Χαλκιδική, το έργο της οδικής σύνδεσης της 6η προβλήτας του λιμανιού με τον με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό. Τα γήπεδα και οι γηπεδικές εγκαταστάσεις, που μπορεί να αφορούν ιδιωτικά έργα αλλά το χωροταξικό κομμάτι γίνεται από την Πολιτεία. Η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος, για το οποίο κινηθήκαμε άμεσα και σε συνεργασία με το Δήμο και σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις. Ήδη, αλλάζει η εικόνα της πόλης όσον αφορά τις υποδομές».

Για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ 

«Το ζήτημα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ τελείωσε από την πλευρά της Πολιτείας. Από την πλευρά της κυβέρνησης έχει τελειώσει εδώ και τέσσερις μήνες. Είχαν φύγει τα πάντα από τα υπουργικά γραφεία. Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση. Ήταν απολύτως on time σε χρόνο ρεκόρ. Μπορούν να ερωτηθούν τόσο στο Τεχνικό Επιμελητήριο ή στον Δικηγορικό Σύλλογο, άνθρωποι που ασχολούνται με τα χωροταξικά αν η Πολιτεία, όσον αφορά τη δουλειά της για το Ειδικό Χωροταξικό καθυστέρησε ή το έτρεξε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο έργο αντίστοιχης εμβέλειας και βάρους. Το θέμα της Τούμπας, από την πλευρά της κυβέρνησης, επειδή το παρακολουθούσαμε τόσο στενά, έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό δεν το λέει η κυβέρνηση. Το λέει ο ίδιος ο μελετητής του ΠΑΟΚ για το γήπεδο της Τούμπας. Και αυτό κάνουμε για όλα τα έργα. Μετά την θετική εισήγηση από το ΣτΕ το θέμα τώρα βρίσκεται στο τελικό στάδιο, να υπογραφεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλω να τονίσω ότι η συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΠΑΟΚ ήταν άψογη».

Για τη διάλυση της κατάληψης στο Βιολογικό του Α.Π.Θ.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ανομία δεν μπορεί να υπάρχει στα Πανεπιστήμια. Τελεία και παύλα. Κάποιοι θέλουν να παλέψουν για τους δικούς τους λόγους. Θα χάσουν».

 

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στην ημερίδα με θέμα: “Σχολική Διαμεσολάβηση”