Αυτοψία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Γενικού Γραμματέα Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη στο οικόπεδο της ΑΓΝΟ

agno_20-5-2022a-026

agno_20-5-2022a-015 agno_20-5-2022a-018

WhatsApp-Image-2022-05-20-at-18.09.47

agno_20-5-2022a-035

Αυτοψία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Γενικού Γραμματέα Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη στο οικόπεδο της ΑΓΝΟ

Καλαφάτης: «Με τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου της ΑΓΝΟ ως χώρο πρασίνου, η κυβέρνηση λύνει άλλο ένα χρονίζον πρόβλημα της περιοχής»

Αυτοψία, στο οικόπεδο της ΑΓΝΟ, το οποίο χαρακτηρίστηκε χώρος πρασίνου με πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.), πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Μετά την αυτοψία, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:

«Με χαρά δέχομαι τις ευχαριστίες της διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά προς την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επίλυση ενός ακόμη σοβαρού και χρονίζοντος προβλήματος που απασχολούσε την περιοχή.

Με τη σημειακή παρέμβαση της Κυβέρνησης, μέσω της εγκρίσεως του αρμοδίου οργάνου, του Κεντρικού Συμβουλίου, δίνει λύση σ΄ένα ακόμη καίριο ζήτημα: Ανοίγει το δρόμο, χαρακτηρίζοντας ως χώρο πρασίνου το παλιό εργοστάσιο της ΑΓΝΟ, μια έκταση περίπου 16 στρεμμάτων. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη σε ένα ακανθώδες ζήτημα.

Και δεν είναι μόνον αυτό:

Είναι η επίλυση του ζητήματος των Μετεώρων, όπου για 48 χρόνια ταλαιπωρούνταν 400 και πλέον οικογένειες.

Είναι οι σημαντικές εξελίξεις στην ανάπλαση του Μητροπολιτικού Πάρκο Παύλου Μελά.

Είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ευκαρπίας.

Όλα αυτά αποτελούν έμπρακτες αποδείξεις ότι ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδιαφέρονται για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων της περιοχής. Προχωρούμε με το να λύνουμε προβλήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης -και όχι μόνον».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, επισήμανε:

«Είναι μια εκκρεμότητα η οποία ολοκληρώνεται, μετά από μία χρονοβόρα διαδικασία που ακολουθήθηκε, χάρη στην πολύ στενή συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου Παύλου Μελά.

Όπως ανέφερα και στο Συμβούλιο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, επανειλημμένα έχουν εξετάσει ζητήματα τα οποία αφορούν τον Δήμο Παύλου Μελά, δίνοντας λύσεις και προσπαθώντας ν΄αναβαθμίσουν το δομημένο περιβάλλον της περιοχής.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο καθόρισε τη χρήση ως κεντρικές λειτουργίες. Με τη σημειακή τροποποίηση που έγινε, αποκαταστάθηκε σε χώρο πρασίνου. Τα επόμενα χρόνια, όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, θα έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να τον μετατρέψει σε έναν πνεύμονα πρασίνου».

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδα για την 103η Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ