Στ. Καλαφάτης: Βήμα διαμόρφωσης της εξωστρεφούς Θεσσαλονίκης ο Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”

10-4-2022-008

10-4-2022-058 10-4-2022-076

Στ. Καλαφάτης: Βήμα διαμόρφωσης της εξωστρεφούς Θεσσαλονίκης ο Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» έχει εξελιχθεί σ΄έναν σημαντικό θεσμό κοινωνικό, τουριστικό, πολιτιστικό. Η Θεσσαλονίκη ανοίγει, σήμερα, την αγκαλιά της που μας χωράει όλους. Τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες, τους μόνιμους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος, αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητα της πόλης αλλά και της Μακεδονίας και βέβαια είναι και ένα βήμα διαμόρφωσης του νέου χαρακτήρα της πόλης, της εξωστρεφούς Θεσσαλονίκης.

Ο Τομέας Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, στηρίζει πάντα αυτόν τον θεσμό και τέτοιου είδους θεσμούς, όπως και η κυβέρνηση, που θεσμοθετεί ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο για τον Αθλητικό Εθελοντισμό, τον Αθλητισμό Αναψυχής, την Άθληση για Όλους, τον εργασιακό και πνευματικό Αθλητισμό. Είναι ένα νέο περιβάλλον στο οποίο οφείλουμε να κινηθούμε. Από τη μια πλευρά αναδεικνύεται η κοινωνική αλληλεγγύη και η ανθρωπιά και από την άλλη αποκτούμε ένα, ακόμα, εργαλείο για να μπορέσουμε να κάνουμε τρόπο της καθημερινότητάς μας τον Αθλητισμό με τα πολλαπλά και τεράστια οφέλη που αυτός διαθέτει», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του στον 16o Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”.

Προηγούμενο άρθροΆρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής»
Επόμενο άρθροΆρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ιστοσελίδα «Skai.gr»