Στα εγκαίνια του Βιοκλιματικού 7ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

1

3

2

prasino_sxoleio_4

Στα εγκαίνια του Βιοκλιματικού 7ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

Καλαφάτης: «Είναι ένα σχολείο από το αύριο. Δείχνει ξεκάθαρα πώς θέλουμε να είναι το σχολείο της νέας εποχής, το σχολείο για το οποίο εργαζόμαστε και προετοιμάζουμε»

«Μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής κρίσης έργα σαν κι αυτό συνιστούν υπόδειγμα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις των καιρών. Και οφείλω να σας βεβαιώσω ότι η πράσινη ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία, η αντίσταση στην κλιματική κρίση, η ψηφιακή μετάβαση, τα έργα και οι νέες σύγχρονες υποδομές, αποτελούν προτεραιότητες για την κυβέρνηση. Στον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών λειτουργούμε ως καλός αγωγός και συνδετικός κρίκος υπηρεσιών και φορέων. Γι΄ αυτό συνεχώς ενθαρρύνουμε τις συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατά την τελετή εγκαινίων του Βιοκλιματικού 7ου Νηπιαγωγείου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης «Το βιοκλιματικό 7ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας, που σήμερα εγκαινιάζεται είναι ένα σχολείο από το αύριο. Δείχνει ξεκάθαρα πώς θέλουμε να είναι το σχολείο της νέας εποχής, το σχολείο για το οποίο εργαζόμαστε και προετοιμάζουμε. Σχολείο πρότυπο για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων και οδηγός για το σχολείο του μέλλοντος, όπως αξίζει στη νέα γενιά μας. Σχολείο εναρμονισμένο με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις απαιτήσεις των “πράσινων” σχολικών κτιρίων, που συνδυάζουν άριστες τεχνικές προδιαγραφές και κατασκευαστικές ανέσεις με την βέλτιστη οικολογική και περιβαλλοντική απόδοση. Σχολείο φιλικό και οικείο, που προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον καλύπτοντας τις ανάγκες των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας».

Ακολούθως ο Υφυπουργός Εσωτερικών, συνεχάρη τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, τον διαχειριστή του έργου και όλους όσοι εργάσθηκαν για την έγκαιρη ολοκλήρωση και λειτουργία του. «Έπαινος όμως αξίζει ειδικότερα, τόνισε ο κ. Καλαφάτης, στην δωρήτρια κυρία Αναστασία Λαδένη, η οποία με την ευγενική πράξη της, για δεύτερη φορά, στέκεται στο πλευρό του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και ευεργεσίας που δίνει ανάσα ζωής στην περιοχή και στέλνει αισιόδοξα μηνύματα».

Μαζί με τις ευχές του για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά, ο κ. Καλαφάτης ευχήθηκε «το νέο αυτό έργο να το αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και να το χαίρονται καθημερινά οι μαθήτριες και οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς τους».

 

Προηγούμενο άρθροΣτην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης
Επόμενο άρθροΜήνυμα Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)