Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ATLAS Τηλεόραση και τους δημοσιογράφους Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη

atlas

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ATLAS Τηλεόραση και τους  δημοσιογράφους Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη

Στ. Καλαφάτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε δυο βάρκες και κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές»

«Δεν λαμβάνεται υπόψη το πολιτικό κόστος, όταν η κυβέρνηση έρχεται να προστατεύσει τη ζωή των συμπολιτών μας», τόνισε αναφερόμενος  στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στην ATLAS Τηλεόραση και τους δημοσιογράφους Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη. Και εξήγησε: «Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι αυτή η οποία χρειάζεται περισσότερο προστασία. Και από τη στιγμή που εξαντλήθηκε η προσπάθεια πειθούς δεν υπήρχε κάτι άλλο παρά η υποχρεωτικότητα. Αυτοί έχουν ανάγκη μεγαλύτερης προστασίας, άρα σ΄αυτούς απευθύνεται και το μέτρο».

Αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε: «Έχουμε συνηθίσει στις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα όμως στο θέμα των εμβολιασμών. Πατάει σε δύο βάρκες και να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, όπως αποδεικνύεται και από τοποθετήσεις του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα. Για να μην αναφερθώ στον κ. Πολάκη, ο οποίος διαδικτυακά καθαρά κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για υποβάθμιση της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης υπογράμμισε: «Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια και με φημολογίες.  Διατηρούμε την επεξεργασία των επενδυτικών σχεδίων πάνω από 3 εκ. ευρώ ως έχει και επιπρόσθετα λάβαμε και την αρμοδιότητα επεξεργασίας επενδυτικών σχεδίων από 1 εως 3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε κατά 40% περισσότερη δουλειά από αυτή που είχαμε ως τώρα. Είμαστε συντονισμένοι στο τέμπο που επιθυμεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τρέχουν γρήγορα οι επενδύσεις».

Αναφερόμενος στη νέα αναπτυξιακή δυναμική της Δυτικής Μακεδονίας μέσω του προγράμματος της δίκαιης μετάβασης ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε ότι: «Στη Δυτική Μακεδονία, υπάρχει μια μεγάλη πρόκληση με στόχο να καταστεί η πιο πράσινη περιφέρεια της Ευρώπης. Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο το οποίο έχει εξαγγείλει εδώ και δύο χρόνια ο Πρωθυπουργός. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός αιφνιδιάζει ευχάριστα με τον προοδευτικό, ρηξικέλευθο, εμπροσθοβαρή λόγο του και κυρίως τη δράση της κυβέρνησης. Μου κάνει εντύπωση πως αντιδρά αρνητικά ένα αριστερό κόμμα που υποτίθεται ότι είναι υπέρ του περιβάλλοντος, αντί να έρθει και να επικροτήσει μια τόσο δύσκολη και φιλόδοξη εθνική προσπάθεια».

Για την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης

«Στον γενικότερο σχεδιασμό και κυρίως την υλοποίηση έργων υποδομής σε όλη τη Θεσσαλονίκη, πολύ σημαντική θέση κατέχει η Δυτική Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, που μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο Αναψυχής. Να αναφερθώ και σ΄ένα πρόβλημα, μια παθογένεια, που είχαν στα Μετέωρα 500 οικογένειες, που αφορούσε και ιδιοκτησιακά θέματα, που λύθηκε ουσιαστικά, μετά από μια συντονισμένη προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει το 2014, όταν ήμουν Αναπληρωτής Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Το παράκτιο μέτωπο είναι επίσης ένα εξαιρετικό πρότζεκτ το οποίο αφορά κατά το 1/3 ουσιαστικά τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι σημαντικό ότι ξεκίνησε η διαβούλευση μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και του κ. Παπαθανάση και έγινε ήδη μια πρώτη συνάντηση σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους.  Για το επόμενο βήμα θα ακολουθήσει συνάντηση στο Υπουργείο, με παρουσία του Περιφερειάρχη και των Γενικών Γραμματέων, συναρμόδιων Υπουργείων  που χειρίζονται τα θέματα της ενοποίησης του παραλιακού μετώπου ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός και επιτάχυνση των διαδικασιών».

 

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων Καλαφάτης: Για όσους έσπευδαν να διαρρέουν σενάρια, μια παροιμία: Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει
Επόμενο άρθροΆρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην εφημερίδα “Το Παρόν της Κυριακής”