Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

Stauros-Kalafatis_491

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Στ. Καλαφάτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει θολά μηνύματα για την πανδημία»

«Αυτό που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να κάνει, ανεξαρτήτως μιας εξέλιξης αρκετά σημαντικής, που είναι η αλλαγή της ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, είναι να συνεχίσει να κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, δηλ. να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, να αντιμετωπίζει την πανδημία με ξεκάθαρο τρόπο και με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις, ώστε να μπορέσει να απορροφήσει όσο γίνεται περισσότερο τους κραδασμούς αυτής της κρίσης και όχι στέλνοντας θολά μηνύματα και μάλιστα σ΄ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης στον Antenna και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Και εξήγησε: «Αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ όπου ακόμα και σ΄αυτό το κρίσιμο σημείο της πανδημίας έχουμε τον κ. Πολάκη να στέλνει θολά μηνύματα και την ίδια στιγμή τον κ. Τσίπρα να λέει ότι κάνει αγώνα υπέρ του εμβολιαστικού κινήματος. Αυτά τα θολά μηνύματα σε τόσο κρίσιμες φάσεις που αφορούν ολόκληρη τη χώρα κάνουν κακό και δείχνουν και το στίγμα του τρόπου που αντιπολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση».

Αναφερόμενος στον Κρατικό Προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή, ο Υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «αυτός έχει καθαρά αναπτυξιακό, κοινωνικό και προοδευτικό χαρακτήρα. Ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες προκλήσεις και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης που έχουν να κάνουν μ΄ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο όσον αφορά την ανάπτυξη, πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, γιατί μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη. Έχει να κάνει με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους ο οποίος διευκολύνει και θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ κακοπροαίρετος και κακεντρεχής να μην ομολογήσει ότι στο κομμάτι αυτό έχουμε κάνει μεγάλα βήματα. Έχει να κάνει, βεβαίως, και με ένα δίχτυ προστασίας για τους κοινωνικά ευάλωτους». «Έχουμε μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, προοδευτική, εμπροσθοβαρή που φέρνει μετρήσιμα, απτά αποτελέσματα», τόνισε.

Για το θέμα της ακρίβειας ο κ. Καλαφάτης διαβεβαίωσε ότι «Οι αρμόδιοι υπουργοί όπου χρειαστεί κάνουν άμεσες παρεμβάσεις. Δεν διατεινόμαστε ότι έχουμε κάνει τα πάντα. Αυτό που ισχυριζόμαστε είναι ότι κάνουμε το καλύτερο στο μέτρο του δυνατού. Το θέμα της ακρίβειας και τα άλλα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα, σ΄ένα μεγάλο βαθμό, έχουν διεθνή υπόσταση. Βλέπετε ότι πρωτοβουλίες λαμβάνονται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και σε όλα τα φόρα».

 

Προηγούμενο άρθροΟι 10 στρατηγικοί στόχοι του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2022
Επόμενο άρθροΟμιλία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022