Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην παρουσίαση της νέας τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

DSC_7034

DSC_7019

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην παρουσίαση της νέας τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Καλαφάτης: Ανοίξαμε τον τουρισμό, βάζοντας, πάνω από όλα, τη δημόσια υγεία.

 

“Πήραμε, το καλοκαίρι που μας πέρασε, μια θαρραλέα απόφαση: Ανοίξαμε τον τουρισμό, βάζοντας, όμως, πάνω από όλα, τη δημόσια υγεία. Αναγνωρίσαμε τις διαφορετικές δυνατότητες κάθε περιοχής της χώρας σε σχέση με τον Τουρισμό και στηρίξαμε τις προσπάθειες όλων, εργαζόμενων και επιχειρηματιών. Το τελικό αποτέλεσμα φέρει θετικό πρόσημο. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν και είναι στη σωστή κατεύθυνση”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση της νέας τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απόψε, στον Κινηματογράφο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: “Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, είχαμε αύξηση κατά 139,7% των ταξιδιωτικών εισπράξεων στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Οι εισπράξεις σε αυτό το χρονικό διάστημα διαμορφώθηκαν στα 3,84 δισ. Ευρώ.

Μπορεί τα στοιχεία έρευνας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που αφορούν την πόλη να δείχνουν πτώση, όμως το θετικό πρόσημο μπαίνει για τον τουρισμό όλης της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης και της υπόλοιπης χώρας. Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα το ταξιδιωτικό ισοζύγιο να εμφανίσει στο επτάμηνο πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 897 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η γλώσσα των αριθμών δε λέει ψέματα. Αντίθετα, διαψεύδει όλους όσοι έσπευσαν να προδικάσουν το αποτέλεσμα των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση.

Πήραμε, το καλοκαίρι που μας πέρασε, μια θαρραλέα απόφαση: Ανοίξαμε τον τουρισμό, βάζοντας, όμως, πάνω από όλα, τη δημόσια υγεία. Αναγνωρίσαμε τις διαφορετικές δυνατότητες κάθε περιοχής της χώρας σε σχέση με τον Τουρισμό και στηρίξαμε τις προσπάθειες όλων, εργαζόμενων και επιχειρηματιών.

Ειδικά η Κεντρική Μακεδονία, έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει τουριστικό προορισμό δώδεκα μηνών το χρόνο. Χρειάζεται η στήριξη όλων μας, ώστε να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Να αναδείξουμε τομείς του τουρισμού που μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό τουριστών. Να κάνουμε συνεργάτες μας το πλούσιο επιστημονικό προσωπικό της περιοχής”.

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη, στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου Ρινολογίας
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στις Εκδηλώσεις Μνήμης της 80ης Επετείου για τα Θύματα της Βουλγαρικής Θηριωδίας Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 1941, στο Δήμο Δράμας