Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στο 1ο Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο των αποφοίτων του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του ΑΠΘ

Kalaf_

 

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στο 1ο Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο των αποφοίτων του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του ΑΠΘ

 Στ. Καλαφάτης: “Η Μακεδονία και η Θράκη θα μπορούσαν να αποτελούν 12μηνο τουριστικό προορισμό”

“Η Μακεδονία και η Θράκη θα μπορούσαν να αποτελούν 12μηνο τουριστικό προορισμό”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό του διαδικτυακά, κατά την τελετή έναρξης του 1ου Διαδικτυακού Επιστημονικού Συνεδρίου των αποφοίτων του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε, το καλοκαίρι που μας πέρασε, μια θαρραλέα απόφαση: Άνοιξε τον τουρισμό, βάζοντας, όμως, πάνω από όλα, τη δημόσια υγεία. Αναγνώρισε τις διαφορετικές δυνατότητες κάθε περιοχής της χώρας σε σχέση με τον Τουρισμό και στήριξε τις προσπάθειες όλων, εργαζόμενων και επιχειρηματιών. Χρειαζόμαστε τις γνώσεις που αποκτήσατε, ειδικά στα πεδία της οικονομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης, της χωροταξίας και του δικαίου, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, και της διαχείρισης της πολιτιστικής – θρησκευτικής κληρονομιάς”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού:

Κυρίες και κύριοι καθηγήτριες και καθηγητές,

φοιτήτριες και φοιτητές

Το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που παρακολουθήσατε, σας παρείχε μοναδικά εφόδια: Υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη γνώση, ευκαιρίες έρευνας και κατάρτιση ώστε να αποτελείτε, πλέον, στελέχη και επιστήμονες υψηλού επιπέδου.

Όλη αυτήν την περίοδο με την πανδημία, ήταν ο τουρισμός που μας μοίρασε χαμόγελα και που έδειξε ότι, αν μετατρέψουμε την υγειονομική κρίση σε ευκαιρία, θα καταφέρουμε να πάμε μπροστά, να βοηθήσουμε την Ανάπτυξη της χώρας.

Σε αυτήν την προσπάθεια, είναι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας αυτό που κάνει τη διαφορά. Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές σας, πλέον, κατανοείτε τη διεπιστημονική προσέγγιση του τουρισμού, παρακολουθείτε τις εξελίξεις που επιφέρει η τεχνολογία στον κλάδο, έχετε τις δυνατότητες να μετατρέψετε την καινοτομία σε επιχειρηματικότητα.

Εσείς θα είστε, από δω και στο εξής, το στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να απασχοληθεί σε θέματα τουρισμού και τοπικής ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε, το καλοκαίρι που μας πέρασε, μια θαρραλέα απόφαση: Άνοιξε τον τουρισμό, βάζοντας, όμως, πάνω από όλα, τη δημόσια υγεία. Αναγνώρισε τις διαφορετικές δυνατότητες κάθε περιοχής της χώρας σε σχέση με τον Τουρισμό και στήριξε τις προσπάθειες όλων, εργαζόμενων και επιχειρηματιών.

Χρειαζόμαστε τις γνώσεις που αποκτήσατε, ειδικά στα πεδία της οικονομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης, της χωροταξίας και του δικαίου, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, και της διαχείρισης της πολιτιστικής – θρησκευτικής κληρονομιάς. Η Μακεδονία και η Θράκη θα μπορούσαν να αποτελούν 12μηνο τουριστικό προορισμό και, όπως διαπίστωσα και στις περιοδείες μου στον Έβρο, σε Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και στη Δυτική Μακεδονία, υπάρχουν τομείς του Τουρισμού όπου μπορούν να γίνουν άλματα.

Εδώ αναλαμβάνετε εσείς το ρόλο, να ανταποκριθείτε με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες τόσο των τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και των φορέων σχεδιασμού και διοίκησης του τουρισμού.

Να στοχεύετε ψηλά!

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριό σας.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΤην Παρασκευή το 3ο Balkan Forum στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» με θέμα: «Η βιώσιμη Ανάπτυξη των Βαλκανίων στη μετά COVID εποχή».