Εκδήλωση στο Διοικητήριο για τις πολιτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε Μακεδονία και Θράκη

ypes press002
ypes press002

Εκδήλωση στο Διοικητήριο για τις πολιτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε Μακεδονία και Θράκη

Εκδήλωση με θέμα «Δημόσιες πολιτικές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Μακεδονία και στη Θράκη: Αποτελέσματα, σχεδιασμός για το μέλλον, προκλήσεις και προοπτικές», οργανώνει την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 και ώρα 19:00 – 21:00 στον αίθριο χώρο του κτηρίου του Διοικητηρίου (ΥΜΑΘ), ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενδυναμώσει την επικοινωνία μεταξύ των Φορέων που εμπλέκονται στις διαδικασίες εφαρμογής των Αναπτυξιακών Νόμων (Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, Επιχειρηματικοί Φορείς, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων κλπ), να επισημάνει προβλήματα που απαιτούν στοχευμένες λύσεις και να προτείνει, μέσα από γόνιμο διάλογο, μέτρα και κατευθύνσεις που θα επιταχύνουν τις πολιτικές προώθησης της επιχειρηματικότητας στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Α΄ μέρος (19.00-20.00)

  1. Καλωσόρισμα
  2. Ομιλία Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη.
  3. Αποτελέσματα εφαρμογής των αναπτυξιακών νόμων Ν. 3908/2011 και Ν. 4399/2016 στη Μακεδονία και στη Θράκη. Ομιλητής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΥΠΕΣ Μακεδονίας – Θράκης), κ. Δημοσθένης Ταχταλίδης
  4. Δράσεις ΥΜΑΘ στο Εθνικό και το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος. Ομιλητής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Περιφερειακής Πολιτικής (ΥΠΕΣ Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεοφύλακτος Παπαδόπουλος.

Β΄ μέρος (20:00 – 21:00)

  1. Ερωτήσεις, παρεμβάσεις, τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους.
  2. Δευτερολογίες
  3. Απολογισμός

Ενημέρωση προς εκπροσώπους ΜΜΕ

Επειδή η διοργάνωση της εκδήλωσης έχει προσαρμοστεί στις νέες υγειονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης οι οποίοι θα καλύψουν το θέμα παρακαλούνται να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Η εκδήλωση θα έχει κλειστό χαρακτήρα. Δηλώσεις θα γίνουν προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ πριν την εκδήλωση, στον προθάλαμο του Διοικητηρίου.
  2. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα έχουν τη δυνατότητα λήψης πλάνων και φωτογραφιών στα πρώτα 10 λεπτά της εκδήλωσης.
  3. Παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι οι οποίοι θα καλύψουν την εκδήλωση να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση gliask@mathra.gr ως τις 14.00 της Τετάρτης 7 Ιουλίου 2021 με ευθύνη των διευθυντών των ΜΜΕ. Ειδικά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι αναγκαία η ενημέρωση και για την παρουσία των τεχνικών και τον οδηγό του συνεργείου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδός τους στους χώρους του Διοικητηρίου.
Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης: Σκοπός μας να τολμήσουμε σήμερα, τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το αύριο
Επόμενο άρθροΥπογράφηκαν οι αποφάσεις επιχορήγησης φορέων στο Έργο “Στηρίζω”