Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 και στην εκπομπή «Η πρωινή παρέα» με τους δημοσιογράφους Στ. Διαμαντόπουλο και Χρ. Νικολαΐδη

ypes press002
ypes press002

Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2021

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 και στην εκπομπή «Η πρωινή παρέα» με τους δημοσιογράφους Στ. Διαμαντόπουλο και Χρ. Νικολαΐδη.

Στην τελική ευθεία μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης

 

«Η κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται από κανέναν και για τίποτα. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτιστο μέλημα κάθε ευνομούμενης Πολιτείας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» και τους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Νικολαΐδη. Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο της Δημοκρατίας ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να διαδηλώνει για οτιδήποτε. Αρκεί να μην φτάνει στο σημείο να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της πανδημίας. Η κοινωνία, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή την πολύ δύσκολη κρίση. Σε όλα τα διεθνή φόρα και τα ευρωπαϊκά όργανα και όχι μόνο η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως μια πολύ αποτελεσματική χώρα όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι όποιες συζητήσεις για θέματα διαδηλώσεων δεν μπορεί να αγνοούν το συγκεκριμένο περιβάλλον της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση κάνει το μέγιστο δυνατό τηρουμένων των δεδομένων των συγκεκριμένων συνθηκών. Και δεν μπορεί κάποιος να της καταλογίσει κάτι αρνητικό».

 

Για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης 

 

«Ο ρόλος του Υφυπουργείου Εσωτερικών αρμόδιου για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης παραμένει πολύ σημαντικός. Είναι ρόλος καταλύτη όσον αφορά  θέματα αναπτυξιακά. θέματα επενδύσεων και βεβαίως την προώθηση έργων υποδομής στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Η Πολιτεία, είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις και στις προθεσμίες που έθεσε για τα έργα της πόλης μας. Έχουμε πριν από λίγο καιρό την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ανέγερση του νέου Γηπέδου του ΠΑΟΚ από το αρμόδιο Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Και ακολουθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι πιο ώριμο το θέμα της Ανάπλασης του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εδώ και χρόνια έχουν γίνει οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και υπάρχει για πρώτη φορά συστράτευση των τοπικών φορέων – της Περιφέρειας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, των αρμόδιων Επιμελητηρίων-  και το έργο προχωρά κανονικά.

Χθες, ουσιαστικά, μπήκαμε στην τελική ευθεία των εγκρίσεων για να πάει προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Μια σημαντική παρέμβαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς. Το Ειδικό Χωρικό είναι ένα εργαλείο το οποίο βοηθά να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατικές δυσκολίες μεγάλα σημαντικά έργα. Χαίρομαι διότι είναι ένα εργαλείο που έβαλα στη φαρέτρα της Πολιτείας, της εκάστοτε Κυβέρνησης όταν ήμουν στο ΥΠΕΚΑ. Τώρα τα  έργα υλοποιούνται. Και είναι δέσμευσή μας το Μετρό Θεσσαλονίκης να επεκταθεί στη ΒΔ πλευρά της πόλης.

 

Για την επόμενη ημέρα και το άνοιγμα του Τουρισμού

 

Βρισκόμαστε ακόμα στον κυκεώνα μιας πανδημίας σε έξαρση από την οποία ταλαιπωρείται ουσιαστικά όλη η οικουμένη. Σύντομα  θα πάμε στην επόμενη μέρα και αυτό είναι που μας απασχολεί. Όσον αφορά στον Τουρισμό, γνωρίζετε ότι όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη εξαρτώνται σ΄ένα μεγάλο ποσοστό όσον αφορά στην τουριστική τους ανάπτυξη, από τους τουρίστες που έρχονται οδικώς όχι μόνο από τα Βαλκάνια αλλά από την ευρύτερη ΝΑ Ευρώπη. Πλέον, ακόμη και κάποιος από τη Βιέννη, σε 7-8 ώρες μπορεί να έρθει οδικώς στη Θεσσαλονίκη. Είναι λοιπόν, ακόμα πιο σημαντικό, να μπορέσουμε να έχουμε τουρίστες μέσω των οδών από την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί και το έχω συζητήσει με τον αρμόδιο Υπουργό Τουρισμού. Όταν είμαστε έτοιμοι θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το ζήτημα αυτό.

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer (PICAD) και το 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (MeCoND)
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης