Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στη διαδικτυακή Κοπή Βασιλόπιτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

ypes press002
ypes press002

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στη διαδικτυακή Κοπή Βασιλόπιτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

 

Σταύρος Καλαφάτης: Η νέα χρονιά θα γίνει εφαλτήριο στο άλμα που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη μας

«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται για όσο χρειαστεί επεκτείνοντας μέτρα που ισχύουν και θεσπίζοντας νέες παρεμβάσεις όπου κριθεί αναγκαίο και εφικτό. Έτσι ώστε να κρατηθεί όρθια η πραγματική οικονομία και η απασχόληση. Και όλοι μαζί να πάρουμε ξανά το δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ανάτασης», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στη διαδικτυακή Κοπή Βασιλόπιτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Και πρόσθεσε «Όπως γνωρίζετε κάνουμε τις μέρες αυτές ένα σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση της αγοράς και είναι ανάγκη να πετύχουμε. Χρειάζεται γι΄ αυτό  να σεβαστούμε τα μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση μάσκας. Έτσι ώστε να αποφύγουμε πισωγυρίσματα να δώσουμε στην αγορά τη δυνατότητα να πάρει ανάσα και να κάνουμε ακόμη περισσότερα, ακόμη μεγαλύτερα βήματα στο επόμενο διάστημα. Οφείλουμε να παίξουμε όλοι μαζί άμυνα στην πανδημία, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης και ταυτόχρονα να συμμετάσχουμε στην αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό το ταχύτερο δυνατό όλων μας».

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο Υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε «Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι δύσκολο το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, καθώς παρατείνεται η πανδημία. Σταδιακά, ωστόσο  η υγειονομική κρίση  θα ξεπεραστεί και η οικονομία -που τώρα μοιάζει με συμπιεσμένο ελατήριο- θα αρχίσει ν΄απελευθερώνεται. Και οι χαμένοι του ΄20, θα είναι οι νικητές του ‘21. Στη νέα αναπτυξιακή δυναμική συμβάλει η είσοδος νέων επενδυτών που ήδη ξεκίνησε. Θα βοηθήσουν οι μειώσεις φόρων που ήδη έγιναν, αλλά και οι νέες ελαφρύνσεις, όπως η μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση Εισφοράς Αλληλεγγύης για εισοδήματα από ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα. Σημαντικό ρόλο θα ασκήσουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης οι οποίοι -μέσα στο 2021, θα ξεπεράσουν τα 5,5 δισ. ευρώ. Αλλά και τα προγράμματα  ρευστότητας στην οικονομία,  όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και το Ταμείο Εγγυοδοσίας».

Αναφερόμενος στα έργα της Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Καλαφάτης διαβεβαίωσε πως είναι απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσουν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα όλα τα έργα και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που δεσμευτήκαμε και βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας. Ενδεικτικά ανέφερε, το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς Thess Intec, η ανάπλαση του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η μετατροπή του Στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο Πολιτισμού και Αναψυχής, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Μη ξεχνάμε και την ανακοίνωση της Pfizer για νέες επενδύσεις στην πόλη μας που θα φέρουν εκατοντάδες νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις δουλειάς».

«Παρά το πλήγμα που υπέστη η πόλη μας από την πανδημία, διαπίστωσε ο Στ. Καλαφάτης, είμαστε τώρα σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο και  μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην ίδια κατεύθυνση. Έτσι ώστε να διανύσουμε με ασφάλεια τα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου της πανδημίας να βγούμε όλοι ασφαλείς και να πάρουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε.  Σίγουροι πως η νέα χρονιά θα γίνει εφαλτήριο στο άλμα που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε. Για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη μας. Για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε και αξίζουμε».

Απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες ο Στ. Καλαφάτης διαβεβαίωσε «θα ακούσω και θα μεταφέρω τη φωνή σας όπου χρειάζεται. Είστε άλλωστε, το πιο δυναμικό και παραγωγικό κομμάτι της πόλης μας ο κόσμος της δημιουργίας και της προόδου».

Προηγούμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Από τις Έξι»
Επόμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα