Θ. Καράογλου: “Δεν εφησυχάζουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ”

Την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ζήτησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, από τις Αρχές και τους φορείς της περιοχής, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Καράογλου ζήτησε από όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επισημαίνοντας πως η μικρή κάμψη που καταγράφεται στα ημερήσια κρούσματα δεν πρέπει να μας παρασύρει τις ημέρες των Χριστουγέννων, ούτε να καλλιεργήσει υπεραισιοδοξία ότι τελειώνουμε με τον κορωνοϊό. “Είναι μεγάλη η απόσταση που έχουμε να διανύσουμε μέχρι να νικήσουμε την πανδημία. Απαγορεύεται ο εφησυχασμός! Ο ιός εξακολουθεί να είναι πολύ μεταδοτικός και μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός οι μόνοι τρόποι προστασίας είναι η σωστή χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις και η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής. Με λίγα λόγια, για να παραμείνουμε ασφαλείς θα πρέπει να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με εγκράτεια“, τόνισε.

Αναφορικά με την οικονομική διάσταση της υγειονομικής κρίσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) συνέστησε σύνεση και υπομονή ώστε να μην οδηγηθούμε σε αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και ακύρωση της εθνικής προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η βιασύνη, όπως εξήγησε, είναι κακή σύμβουλος και προσφέρει κακές υπηρεσίες. “Υιοθετήσαμε τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και προχωρήσαμε στο “οριακό” άνοιγμα της οικονομίας, διότι κρίναμε ότι αυτή ήταν η πιο ασφαλής λύση” σημείωσε, προτρέποντας τους συνομιλητές του “να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε καθημερινά υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Γιατί, μόνο η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας θα επιτρέψει την επάνοδο της οικονομίας σε πλήρη λειτουργία“.

Και πρόσθεσε: “Παραμένουμε σε πόλεμο με έναν επικίνδυνο και θανατηφόρο ιό. Όσοι περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο πιο σύντομα θα μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε άφοβα και πάλι τα αγαπημένα μας πρόσωπα”.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, ο Διευθυντής της Υπ/σης Πληροφορικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας κ. Βασίλης Αγγελίδης και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κα. Αναστασία Αντωνίου.

 

Προηγούμενο άρθροΟμιλία κ. Θ. Καράογλου στην ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2021 (14-12-2020)
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Borderless Culture Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ.