Θ. Καράογλου: “Υπάρχει πολιτική βούληση ενίσχυσης του επιχειρείν της Θεσσαλονίκης μετά την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ 85ης ΔΕΘ”

Έκκληση στους Βορειοελλαδίτες να μην εφησυχάζουν απέναντι στην πανδημία απηύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 102 Fm της ΕΡΤ-3 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Πεκλάρη.

Η διαχείριση της πανδημίας εξαρτάται από εμάς” τόνισε, εξηγώντας πως εφόσον τις επόμενες εβδομάδες δεν μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, το Φθινόπωρο η κατάσταση μπορεί να γίνει δυσκολότερη εξαιτίας του συνδυασμού των εποχικών ιώσεων με τον κορωνοϊό.

Όλοι, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο σε ηλικία, ενωμένοι και πειθαρχημένοι, θα πρέπει να τηρούμε, να σεβόμαστε και να υπακούμε στα απαραίτητα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί επιστήμονες και εφαρμόζει η Κυβέρνηση για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη μη πραγματοποίηση της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι “η Κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα τη δημόσια υγεία“. Όπως είπε: “Οποιεσδήποτε οικονομικές απώλειες μπορούν να ξεπεραστούν σε βάθος χρόνου, όμως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αναπληρώνεται. Με ηρεμία, σύνεση και κοινωνικό διάλογο θα καταλήξουμε στα καλύτερα δυνατά μέτρα ώστε να καλυφθούν οι απώλειες που θα υπάρξουν από την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης. Προφανώς υπάρχει πολιτική βούληση για την ενίσχυση του επιχειρείν που πλήττεται, σύμφωνα όμως με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Θέλουμε το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό θα αποφασίσουμε χωρίς δογματισμούς και αγκυλώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος ούτε μόνος, είτε πρόκειται για φορέα όπως η ΔΕΘ, είτε για επιχείρηση, εργαζόμενο ή άνεργο“. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως έχει καθημερινή συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο του πολιτικού-οικονομικού φόρουμ που θα διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τα δυο mega projects που υλοποιεί ως εποπτεύουσα αρχή το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), δηλαδή το Τεχνολογικό Πάρκο “Thess Intec” και την ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo, ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι “τρέχουν με… χίλια“.

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ δήλωσε ότι μέχρι τέλους Αυγούστου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με τη συμμετοχή των καλύτερων αρχιτεκτονικών γραφείων παγκοσμίως. “Στόχος είναι ο νέος εκθεσιακός χώρος να αποτελέσει τοπόσημο για την πόλη και το 2026 η Θεσσαλονίκη να γιορτάσει τα 100 χρόνια από τα εγκαίνια της πρώτης ΔΕΘ στις νέες εγκαταστάσεις“.

Όσον αφορά στο “Thess Intec” μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν ανατεθεί δυο σημαντικές μελέτες. Η μια αφορά στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και η άλλη στα πολεοδομικά ζητήματα. Επίσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) αποκάλυψε ότι εκτός από το μετοχικό κεφάλαιο των 200.000 ευρώ, στα ταμεία της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Α.Ε. (ΕΑΝΕΠ Thess Intec A.E.), το καταστατικό ίδρυσης της οποίας υπογράφηκε στις 6 Αυγούστου, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές ώστε να καλυφθούν τα πρώτα έξοδα της εταιρείας.

 

Προηγούμενο άρθρο18-08-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον 102 Fm της ΕΡΤ-3 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Πεκλάρη
Επόμενο άρθρο18-08-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Θέμα 104,6 Fm και την δημοσιογράφο Γεωργία Σαδανά