Θ. Καράογλου: “Η Μακεδονία και η Θράκη αξίζουν τα καλύτερα”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ”

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και την ισχυρή εντολή που έδωσαν οι πολίτες στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας οι πολίτες αναγνωρίζουν πως ό,τι είπαμε το κάναμε πράξη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αντιλαμβάνονται πως όταν η πολιτική έχει σχέδιο και είναι κατάλληλα προετοιμασμένη, μπορεί να παράξει έργο και ανάπτυξη. Αξιολογούν καθημερινά την ποιοτική διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρίνουν την αποτελεσματική περίοδο του σήμερα, με τα “μαγαζιά”, τα “παραμάγαζα” και τα “white house” των λίγων που ήθελαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας.

Στον έναν χρόνο που μεσολάβησε από τις 07 Ιουλίου 2019 έως σήμερα η Μακεδονία και η Θράκη ανέπνευσαν. Στο διάστημα αυτό υλοποιούμε δυο ιστορικά project για τη Βόρεια Ελλάδα, όπως το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς “Thess Intec” και την ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo. Εφαρμόζουμε πέντε προγράμματα έμπρακτης ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και της κοινωνίας και αναλάβαμε έξι αναπτυξιακές δράσεις για την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στη Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων όλα τα μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία παύουν να είναι μακέτες και μουσαμάδες αφού μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης.

Παράγοντας έργο για τους πολίτες εξασφαλίζουμε την ανάπτυξη για όλους.

Κόντρα στις αντίξοες συγκυρίες και τις προκλήσεις με τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι, όραμά μας είναι η καθιέρωση της Βόρειας Ελλάδας ως κόμβος εξωστρέφειας, σταθερότητας και αξιοπιστίας στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, αφού πλέον η Μακεδονία και η Θράκη έχουν παρεμβατικό ρόλο και λόγο.

Στόχος μας είναι η στροφή σε νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα με την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει ο τόπος μας, για τη δημιουργία βιώσιμης ανταγωνιστικής και περιφερειακής ανάπτυξης που βασίζεται στην κοινωνία της γνώσης.

Η Μακεδονία και η Θράκη αξίζουν τα καλύτερα!

Γι’ αυτό και οι μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που υλοποιούμε έχουν στο επίκεντρο την κυβερνητική αποκέντρωση, την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη κάθε νομού της Βόρειας Ελλάδας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την τόνωση της εξωστρέφειας, την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και φυσικά τη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής”.

 

Προηγούμενο άρθρο06-07-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Fm100 και την εκπομπή “Θέσεις και Απόψεις”
Επόμενο άρθρο07-07-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Dion Tv και την εκπομπή “Ξυπνάμε μαζί, ξεκινάμε μαζί”