Θ. Καράογλου: “Διατηρούμε άφθαρτη τη μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΑΦΘΑΡΤΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ”

Τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τη 19η Μαΐου του 1919 και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο μήνυμά του ο κ. Καράογλου αναφέρει τα εξής: “Κι ανασπάλλω! Σήμερα είμαστε όλοι Πόντιοι. Εκατόν ένα χρόνια μετά τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού διατηρούμε ασίγαστη και άφθαρτη τη μνήμη της τραγωδίας.

Ο θρήνος, οι θηριωδίες και η προσευχή των 353.000 αθώων θυμάτων καθιστούν ιερό το εθνικό μας χρέος να μην ξεχνούμε την εκρίζωση των Ελλήνων του Πόντου, ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Στις 19 Μαΐου 1919 συντελέστηκε το Ολοκαύτωμα πριν το Ολοκαύτωμα.

Με απέραντο σεβασμό προς εκείνους που θυσιάστηκαν, δεν επιτρέπεται και δεν μπορούμε να σιωπούμε. Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι η Ελλάδα!

Κρατούμε αιώνια τη μνήμη της γενοκτονίας, διότι ο Πόντος έν άστρον φωτεινόν και δύναμη δημιουργίας. Γιατί η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο”.

Προηγούμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) είναι στο πλευρό των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας”
Επόμενο άρθροΔεύτερη (2η)Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης δράσεων για το έργο «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη», με διακριτικό τίτλο ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ (Α.Π.: 2207/19-05-2020).