Θ. Καράογλου από το Οικονομικό φόρουμ του Παρισιού: “Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε στη Μακεδονία και τη Θράκη”

ypes press002
ypes press002

 Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ: “ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ”

Κάλεσμα στους Γάλλους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχουν αναδειχθεί στη Βόρεια Ελλάδα απηύθυνε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με την ομιλία του στο Οικονομικό φόρουμ που διοργάνωσε στο Παρίσι το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με θέμα: “Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα ξαναγεννιέται“.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών ανέλυσε τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη Μακεδονία και τη Θράκη μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ένα σταθερό, ασφαλές και γόνιμο επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλή φορολογία.

“Η Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Καράογλου, “αλλάζει προς το καλύτερο και μαζί της η Μακεδονία και η Θράκη επιταχύνουν καθώς διευρύνουν τους ορίζοντες και ανοίγουν τα φτερά τους στον κόσμο, πρωτοπορώντας σε επίπεδο καινοτομίας και εξωστρέφειας“.

Παρουσιάζοντας την Κυβερνητική στρατηγική για την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου της Βόρειας Ελλάδας και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, ο Υφυπουργός εξήγησε ότι στον πυρήνα της βρίσκεται η αξιοποίηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Όπως ανέφερε: “Αφήνοντας πίσω την εποχή της αποβιομηχάνισης και της εσωστρέφειας, η Μακεδονία και η Θράκη εξελίσσονται σε παραγωγικό επίκεντρο για το σύνολο της Ν.Α. Ευρώπης, επιδεικνύοντας έναν αξιοζήλευτο αναπτυξιακό δυναμισμό“.

Ενδεικτικό της αλλαγής του κλίματος και των δυνατοτήτων που παρέχει η Μακεδονία και η Θράκη, ο κ. Καράογλου έθεσε ως παράδειγμα την έλευση του Αμερικανικού κολοσσού φαρμακοβιομηχανίας Pfizer που εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, το έντονο ενδιαφέρον του Ιταλικού ομίλου αεροδιαστημικής Leonardo για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στην εκφρασμένη πρόθεση της κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας Cisco να επενδύσει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ στην πόλη για τη δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας. Ειδική αναφορά έκανε ακόμη και στο τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς “Thess Intec“, προσκαλώντας γαλλικές εταιρείες που στηρίζουν την ευρηματικότητα και την καινοτομία να συμμετέχουν στο εγχείρημα. “Ξένοι κολοσσοί μας εμπιστεύονται και αυτό αποδεικνύει ότι η Βόρεια Ελλάδα εξελίσσεται σε διεθνή επενδυτικό παίκτη” πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, στα ισχυρά κίνητρα προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) συμπεριέλαβε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας, τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, την πολιτική σταθερότητα και την επιστροφή της χώρας μας στη ρεαλιστική αισιοδοξία. “Η Ελλάδα έπαψε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα της κανονικότητας” επισήμανε.

Και συνέχισε: “Πέραν του σπουδαίου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει, η Βόρεια Ελλάδα έχει το προνόμιο να κατέχει κορυφαία γεωστρατηγική θέση καθώς αποτελεί κόμβο για τις διευρωπαϊκές μεταφορές. Τώρα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δημιουργική επανεκκίνηση ελάτε να επενδύσετε στον τόπο όπου η Δύση συναντά την Ανατολή. Ελάτε να γνωρίσετε καλύτερα την περιοχή απ’ όπου ξεκινά η Ευρώπη. Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε στην Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι τώρα“.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός Θ. Καράογλου στην εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς “τραγουδάμε για την Ελλάδα” (27-01-2020)
Επόμενο άρθροΔιευρυμένη σύσκεψη φορέων στο Διοικητήριο για την ευαισθητοποίηση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής