Συνάντηση εργασίας του κ. Θ. Καράογλου με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ κ. Γκρέγκορι Φλέγκερ και την Διευθύντρια του Αμερικανικού ΥΠΕΞ για θέματα Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου κα. Μαρία Όλσον

ypes press002
ypes press002

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΩΝ ΗΠΑ κ. ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΦΛΕΓΚΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ κα. ΜΑΡΙΑ ΟΛΣΟΝ

 

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Γκρέγκορι Φλέγκερ και την καινούργια Διευθύντρια του Τμήματος Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (StateDepartment) κα. Μαρία Όλσον, είχε τη Δευτέρα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Η συνάντηση διήρκησε περίπουμία ώρα και στο επίκεντρό της βρέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, καθώς και ο ρόλος σταθερότητας που διαδραματίζουν Ελλάδα και Κύπρος στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε την Τουρκία “αποσταθεροποιητικό παράγοντα”, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία της Μακεδονίας και της Θράκης στα Βαλκάνια και επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Μεταξύ του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και της Αμερικανίδας διπλωμάτη συζητήθηκαν, επίσης, θέματα επενδύσεων και υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα, στους τομείς της ενέργειας, των δικτύων και της εκπαίδευσης.

Προηγούμενο άρθροΜε εκδήλωση στο Διοικητήριο προς τιμήν του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμοu και του Ιερού Κλήρου έληξε η έκθεση “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Θ. Καράογλου στην εκδήλωση της Ι. Μ. Βατοπαιδίου για τα 60 χρόνια από την εκδημία του Ιωσήφ τον Ησυχαστή (16-12-2019)