Στη Κατερίνη μεταφέρεται η περιοδική έκθεση του Υπ. Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) με θέμα “Η Ελληνίδα στον πόλεμο”

ypes press002
ypes press002

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΜΕ ΘΕΜΑ “Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”

Η πόλη της Κατερίνης είναι ο επόμενος “σταθμός” της περιοδικής έκθεσης που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), με θέμα “Η Ελληνίδα στον Πόλεμο“.

Η παρουσίασης της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00, στην Αστική Σχολή της Κατερίνης, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου και του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου.

Η έκθεση, που υποστηρίζεται από το Γ’ Σώμα Στρατού,  θα παραμείνει στην πόλη της Κατερίνης από τις 04 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2019 και μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό αποδίδει την οφειλόμενη τιμή σε όλες τις Ελληνίδες που συμμετείχαν ενεργά στους εθνικούς αγώνες για την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Οι ώρες που θα μπορούν να την επισκεφθούν οι πολίτες είναι Δευτέρα έως Σάββατο: 18.00-21.00 και την Κυριακή:11.00-14.00, 18.00-21.00.

Επιμελητές της έκθεσης είναι ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, ο Συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.

Το φωτογραφικό υλικό που εκτίθεται στην έκθεση είναι από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής”, καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.

Προηγούμενο άρθροΘ. Καράογλου: ” Οι Πυροσβέστες και οι εθελοντικές ομάδες διδάσκουν καθημερινά την έννοια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης”
Επόμενο άρθροΤα στελέχη του Διοικητηρίου θα επιμορφώνονται στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης