Θ. Καράογλου: “Η Β. Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρο υποδοχής εγχώριας και διεθνούς επενδυτικής δραστηριότητας”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η Β.ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ “

Ελάτε να επενδύσετε στη Βόρεια Ελλάδα” ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Διεθνές Επενδυτικό συνέδριο HellenicSouthEast Europe/Visegrad, που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.

Μιλώντας στη θεματική ενότητα υπό τον τίτλο: “MacedoniaThrace: Investing opportunities now“, ο κ. Καράογλου απηύθυνε κάλεσμα στους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του πολυεθνικού κολοσσού της Pfizer, που επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία ενός από τα έξι ψηφιακά εργαστηριακά του κέντρα. “Χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη” ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να αξιοποιήσουν τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στη Βόρεια Ελλάδα διαθέτουμε ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό γεμάτο ταλέντο, δεξιοτεχνίες και ικανότητες, το οποίο έχει τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας” τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), προσθέτοντας ότι “δουλειά σημαίνει όραμα για το μέλλον, μα πάνω από όλα ελπίδα για καλύτερες ημέρες, αυτοσεβασμός και ατομική αξιοπρέπεια“.

Και συνέχισε: “Στη Βόρεια Ελλάδα της παραγωγής, του μόχθου και της δημιουργίας εφαρμόζουμε μια αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία δίνει έμφαση στις πράξεις και όχι στα λόγια. Στη δική μας αντίληψη δεν υπάρχει οικονομία χωρίς ευημερία του πολίτη. Όπως δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς καλύτερη ζωή για όλους“.

Αναλύοντας τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση για να καταστήσει την Ελλάδα πιο φιλική προς το επιχειρείν, ο κ. Καράογλου επεσήμανε πως με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί “ξεκλειδώνονται” οι επενδύσεις, επιταχύνονται οι διαδικασίες και μειώνεται η γραφειοκρατία.”Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας στον 21ο αιώνα και στην ψηφιακή πολιτική. Έχουμε την εμπειρία, τον τρόπο, την αποφασιστικότητα, να καταστήσουμε τη Βόρεια Ελλάδα χώρο υποδοχής εγχώριας και διεθνούς επενδυτικής δραστηριότητας και θα το κάνουμε πράξη, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ενισχυθούν οι παραγωγικοί, ανταγωνιστικοί και εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας μας” σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Καράογλου πρόσθεσε: “Οι νέες επενδύσεις όταν διευκολύνουν την καινοτομία και εισάγουν νέες τεχνολογίες, διευρύνουν την εξαγωγική βάση και βελτιώνουν τη συνολική παραγωγικότητα της οικονομίας. Δικό μας καθήκον είναι να πείσουμε εγχώριους και διεθνείς παράγοντες ότι πρέπει να αναθεωρήσουν την εικόνα που έχουν για τη Βόρεια Ελλάδα. Ο τόπος μου δεν είναι μόνο μια ευλογημένη γη με ένδοξο παρελθόν. Έχει παρόν και σίγουρα ευοίωνο μέλλον ως χώρος υποδοχής επενδυτικών σχημάτων. Το οφείλουμε στη Μακεδονία και τη Θράκη για να αποτελέσουν ξανά σημείο αναφοράς με αναπτυξιακό πρόσημο”.

Προηγούμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Με το νέο φορολογικό θέτουμε τα θεμέλια για την οικονομική αναγέννηση της Ελλάδας”
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση εθνικού σχεδίου κατά του καπνίσματος στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος