Σε μια γιορτή για τον πολιτισμό παρουσιάστηκαν οι σύλλογοι που χρηματοδοτούνται από το ΥΜΑ-Θ μέσω του προγράμματος «Δημιουργώ»

ypes press002
ypes press002

Σε μια γιορτή για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, που πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, παρουσιάστηκαν οι σύλλογοι που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος «Δημιουργώ» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) χτες, 11 Ιουνίου 2019, στις 7 μ.μ.,  στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα «Δημιουργώ» αφορά την «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ και του 6ου Διαπολιτισμικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού, και στη διάρκειά της δώδεκα από τους συνολικά 57 επιλεγέντες συλλόγους παρουσίασαν τη δράση που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Κατά το χαιρετισμό της η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ανέφερε: «Ήταν για εμάς σαφές και ξεκάθαρο ότι οφείλαμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα ενίσχυσης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, στα αιτήματα προστασίας και διαφύλαξης του περιβάλλοντος αλλά και στα αιτήματα διαβαλκανικών συνεργασιών με τις γειτονικές χώρες, με υπευθυνότητα, πολιτική βούληση αλλά και διαφάνεια, συνδυάζοντας την εξωστρέφεια και τον ήδη αναβαθμισμένο ρόλο του Υπουργείου με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα όλων εκείνων που επλήγησαν περισσότερο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης».

Μάλιστα, η κ. Χατζηγεωργίου στάθηκε ιδιαίτερα στις δράσεις του τρίτου υποέργου του προγράμματος αναφορικά με τις ενέργειες διάχυσης καλών πρακτικών και δικτύωσης των φορέων πολιτισμού και περιβάλλοντος με τους αντίστοιχους των βαλκανικών χωρών, λέγοντας: «Η αξία αυτού του εγχειρήματος θεωρώ πως είναι και σημαντική και ελπιδοφόρα. Σημαντική γιατί διατηρεί, προβάλλει και εξωτερικεύει την πολιτισμική μας παράδοση καθιστώντας την πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών, και ελπιδοφόρα γιατί ενώνει, φέρνει κοντά τους ανθρώπους και τους λαούς, που σε πολλές περιπτώσεις μοιράζονται κοινά πολιτιστικά υπόβαθρα, κοινά ιστορικά παρελθόντα.

Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, στη νευραλγική περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης να θυμίζουμε περισσότερο αυτά που μας ενώνουν με τους γείτονές μας παρά αυτά που μας χωρίζουν».

Τέλος, κλείνοντας, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) συνεχάρη όλους τους φορείς που επιλέχθηκαν αλλά και αυτούς που δεν τα κατάφεραν και ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους όσοι εργάστηκαν για την πετυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα «Δημιουργώ» για την «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη» αφορά την προώθηση αφενός της πολιτιστικής δημιουργίας και αφετέρου της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και είναι προϋπολογισμού 187.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη για τον Αναμορφωμένο Ειδικό Κανονισμό Αποχέτευσης της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα στο Διοικητήριο
Επόμενο άρθροΑθλητικός εξοπλισμός σε 21 σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης από το Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) με το πρόγραμμα για το Ολυμπιακό Ιδεώδες