Στις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

ypes press002
ypes press002

Στις εκδηλώσεις Μνήμης για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων παραβρέθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σήμερα, 21 Απριλίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στις 11.30 π.μ., όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση απευθύνοντας χαιρετισμό.

Κατά την εκδήλωση έγινε μουσική παρέμβαση από τη Μικτή Χορωδία και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κούκα.

Στη 13.30 έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού στη μνήμη των 1.500.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κατά το χαιρετισμό της ανέφερε: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της πρώτης γενοκτονίας του 20ού αιώνα που δυστυχώς δεν υπήρξε και η τελευταία, της γενοκτονίας των Αρμενίων. Μια από τις πιο θλιβερές στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας που διαδραματίστηκε σχεδόν παράλληλα με τη γενοκτονία των Ποντίων και τους διωγμούς των Ελλήνων της Μ. Ασίας και  αποτέλεσε τον προάγγελο της ναζιστικής θηριωδίας εναντίον των Εβραίων απανταχού της Ευρώπης».

«Η Ελλάδα, που η ιστορία την έφερε δίπλα σε μια κοινή και παράλληλη μοίρα με αυτή των Αρμενίων, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτούς τους ανθρώπους σε κάθε σημείο εγκατάστασής τους και ιδιαίτερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου η Αρμενική κοινότητα υπήρξε ένα από τα πιο ζωτικά και δραστήρια κομμάτια της πόλης. Αλλά και στη σύγχρονη εποχή, η Ελλάδα όχι μόνο ήταν μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την Γενοκτονία των Αρμενίων αλλά ποινικοποίησε και την άρνησή της», σημείωσε στο χαιρετισμό της η Υφυπουργός Εσωτερικών.

 

Προηγούμενο άρθροΔΤ – «Δημιουργώ» Νέο πρόγραμμα του ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΠρόσκληση για το το φεστιβάλ “Balkan Games” στο πλαίσιο του έργου “Borderless Culture”