Εκδήλωση για τη Συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας με Ακαδημίες της Γαλλίας στο ΥΜΑ-Θ

ypes press002
ypes press002

Εκδήλωση για την υπογραφή της Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας και των Ακαδημιών της Μασσαλίας και της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Απριλίου στο ΥΜΑ-Θ, στις 2 μ.μ., με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σκοπός είναι η καθιέρωση κοινού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής περιφέρειας Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής, που αποτελείται από τις Ακαδημίες της Μασσαλίας και της Νίκαιας, και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, για την προώθηση δράσεων εκπαιδευτικής συνεργασίας μέσω της εκμάθησης της γλώσσας και την ανακάλυψη του πολιτισμού στις σχολικές μονάδες των δύο ενδιαφερόμενων μερών.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό, ο διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Γ. Αγγελόπουλος, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Philippe Ray, ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας Μασσαλίας για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις και τη συνεργασία, Christophe Gargot, ο Περιφερειακός Δ/ντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Philippe Marsé και άλλοι προσκεκλημένοι.

 

Προηγούμενο άρθροΔιαδικασία Διαπίστευσης για το 1ο Βαλκανικό Forum
Επόμενο άρθροΥΜΑΘ: Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του 1ου Βαλκανικού Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη