ΔΤ- Εκδήλωση κόκκινα παπούτσια στο Ολύμπιον

ypes press002
ypes press002

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ, στο Ολύμπιον παραβρέθηκε απόψε η Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σωματείο ASTERI διοργάνωσαν ειδική προβολή της κλασικής ταινίας «Τα κόκκινα παπούτσια» με σκοπό την ενημέρωση για το νέο Κέντρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Μουσείο Υποδήματος.

« Το ΥΜΑΘ από υπουργείο Μουσείο, γίνεται υπουργείο που στηρίζει αξιόλογες προσπάθειες, σαν αυτήν του Μουσείου παπουτσιών. Μία σημαντική πρωτοβουλία γυναικών» είπε η Υφυπουργός συμπληρώνοντας πως οι «οι γυναίκες περπάτησαν στην ιστορία με όλων των ειδών τα παπούτσια. Και με αρβύλες στα βουνά και με τακούνια στις πόλεις. Ένα μουσείο παπουτσιού πρέπει μέσα από την ιστορία των παπουτσιών να περιγράφει την πορεία της Γυναίκας στην Ιστορία.

Γιατί δεν είναι τα παπούτσια που φορούν τη γυναίκα, αλλά είναι η Γυναίκα που τα φορά και πορεύεται.

Γιατί είναι το Δικαίωμα της γυναίκας να φορά ότι θέλει».

«Μία πρόταση λοιπόν στο μουσείο, σε ένα σημείο να μην εκθέσετε παπούτσι, μόνο λουλούδια. Και να το αφιερώσουμε στις γυναίκες που περπάτησαν ξυπόλητες σε καιρούς φτώχειας» τόνισε η κα. Νοτοπούλου και αναφέρθηκε παράλληλα και στις γυναίκες πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας χωρίς παπούτσι να φορέσουν.

 

Προηγούμενο άρθρο«Η Θεσσαλονίκη είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα της Ελλάδας και έχει φωνή και δύναμη»
Επόμενο άρθροΔΤ-Χαιρετισμός της ΥΜΑΘ στο Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο