Χαιρετισμός της ΥΜΑΘ σε επιστημονικό συνέδριο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας του Καπνού

ypes press002
ypes press002

Στην Καβάλα για την έναρξη του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού βρέθηκε σήμερα το απόγευμα η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο ρόλο του ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού που ιδρύθηκε στην Καβάλα το 2008 και βοήθησε σημαντικά στην καταγραφή και ανάδειξη της πολυεπίπεδης επίδρασης του καπνού στην περιοχή.

«Η Μακεδονία και η Θράκη έχουν μεγάλη παράδοση στην καλλιέργεια και στην εξαγωγή καπνού» τόνισε η κα. Νοτοπούλου τονίζοντας πως μετά την ενσωμάτωση αυτών των περιοχών στον εθνικό κορμό, αυξήθηκε δραστικά η συμβολή των εξαγωγών καπνού στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών της χώρας, ενώ η οικονομική άνθηση της περιοχής, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την βιομηχανία του καπνού.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε το λιμάνι της πόλης στην ανάπτυξη της καπνοβιομηχανίας στην Καβάλα, υπογραμμίζοντας την κομβική θέση που κατέχει και σήμερα για την ανάπτυξη της περιοχής.

 

«Η ανάπτυξη της παραγωγικής δυναμικότητας του λιμανιού μέσω των σημαντικών επενδύσεων που έχουν ξεκινήσει καθώς και η σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας θα βελτιώσει τη θέση της Καβάλας, τοποθετώντας την ξανά με αξιώσεις στον διεθνή εμπορικό χάρτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Νοτοπούλου.

«Η Καβάλα και συνολικά η Μακεδονία έχει σημαίνουσα θέση στην αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης» τόνισε η Υφυπουργός, συμπληρώνοντας πως η πόλη με την πλούσια παράδοση στο εμπόριο, μπορεί να γίνει και πάλι εμπορικός και διαμετακομιστικός κόμβος διεθνούς εμβέλειας.

«Η ιστορία του καπνού και η κατανόηση της πολυεπίπεδης επίδρασης της καπνικής οικονομίας στην περιοχή θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τη νέα μέρα για την ευρύτερη περιοχή, ώστε να της εγγυηθούμε έναν ισόρροπο και αυτοτροφοδοτούμενο αναπτυξιακό κύκλο» κατέληξε η κα. Νοτοπούλου.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός ΥΜΑΘ στη ΓΓΙΦ Γυναίκες κρατούμενες
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου σε διημερίδα στην Έδεσσα, με θέμα «Η Ευρώπη της Αυτοδιοίκησης»