Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη

ypes press002
ypes press002

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα στο ΥΜΑΘ, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον ΓΓ του ΨΗΠΤΕ Στέλιο Ράλλη.

Το μέλλον της Μακεδονίας και της Θράκης είναι η ψηφιακή οικονομία τόνισε η κα. Νοτοπούλου η οποία ενημέρωσε τον κ.Ράλλη, για τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί στις τοπικές κοινωνίες στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης σε ότι αφορά στα ψηφιακά έργα.

Συζήτησαν τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν και συμφώνησαν σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα ως προς την υλοποίηση κρίσιμων ψηφιακών έργων.

Σε ότι αφορά στον ΟΑΣΘ, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην ψηφιακή αναδιοργάνωση του Οργανισμού, υπενθύμισε την εξοικονόμηση που έχει γίνει και ότι για πρώτη φορά ο ΟΑΣΘ δημοσιεύει τους ισολογισμούς του. Αναφορικά με την κλοπή του προσωπικού υπολογιστή του προέδρου του Οργανισμού Στέλιου Παππά, δήλωσε πως «προφανώς ορισμένοι ήθελαν να αναζητήσουν διάφορα κρίσιμα στοιχεία». 

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο πολύτιμο δυναμικό της Θεσσαλονίκης, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της και το πώς αυτοί θα ενταχθούν στο κομμάτι της πρωτογενούς ανάπτυξης μέσω της σύνδεσης τους με την ευφυή γεωργία.

Σε ότι αφορά στο Film Office (γραφείο Κινηματογράφου), μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο από το γραφείο του Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Κρέτσο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η κα. Νοτοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα η πόλη θα έχει δικό της film office, που αναμένεται να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις με απασχόληση όλου του κλάδου οπτικοακουστικής παραγωγής.

Ακόμη, συζητήθηκε η σύνδεση του ΥΜΑΘ με τον ψηφιακό  κόμβο διακίνησης εγγράφων, ενώ συμφωνήθηκε επιπλέον, τα δυο υπουργεία να εργαστούν από κοινού ώστε να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη ένα πρότυπο ψηφιακό κέντρο για παιδιά το οποίο θα προσφέρει προγράμματα ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης και κατάρτισης.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου σε ημερίδα για το κυκλοφοριακό και τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη.
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός ΥΜΑΘ στη ΓΓΙΦ Γυναίκες κρατούμενες