Ομιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου, σε ημερίδα για το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»

ypes press002
ypes press002

Σε ημερίδα με θέμα «Κλεισθένης I– Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης» παραβρέθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, η Υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου.

Πρόκειται για μια σημαντική, επιμορφωτική δράση που γίνεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη των Αιρετών Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς και των στελεχών και υπηρεσιών τους είπε η Υφυπουργός στην έναρξη της ομιλίας της.

Για την κυβέρνηση, οι θεσμικές αλλαγές αυτές που ψηφίστηκαν με τον «Κλεισθένη Ι» είναι ένα πρώτο βήμα μιας συνολικής μεταρρύθμισης για την τοπική αυτοδιοίκηση , με τις οποίες διορθώνεται το δημοκρατικό έλλειμμα του «Καλλικράτη» και ταυτόχρονα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να συμμετέχουν στις τοπικές υποθέσεις ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στα κυριότερα σημεία του προγράμματος «Κλεισθένης Ι» με έμφαση στην ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Αυτοδιοίκησης  , στην ενεργοποίηση του θεσμού των δημοψηφισμάτων που επεκτείνεται και σε επίπεδο Περιφέρειας καθώς και στην ενδυνάμωση της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης μέσω της ενίσχυσης κοινοτήτων.

Το πιο θεμελιώδες στην καθιέρωση της απλής αναλογικής υπογράμμισε η κα.Νοτοπούλου, είναι η δημιουργία προϋποθέσεων έτσι ώστε οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα κοινά, να συμμετέχουν ενεργά. Στόχος  είναι, ένα επιτελικό κράτος, μια πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και μια διαβαθμική συνεργασία κατέληξε η Υφυπουργός.

 

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση υποβολής προσφοράς για την προμήθεια υλικών συστημάτων ασφαλείας και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης συστημάτων ασφαλείας του κτιρίου και του αύλειου χώρου του Κυβερνείου, προϋπολογισμού είκοσι χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα έξι ευρώ και ογδόντα λεπτών του ευρώ (20.856,80 €) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της Κ. Νοτοπούλου και του Αλ. Χαρίτση στην Α’ προβλήτα του λιμανιού – Ανακοίνωση προγράμματος ενίσχυσης των δράσεων της νεολαίας