MΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ypes press002
ypes press002

Με βαθύ αίσθημα σεβασμού, ο ελληνικός λαός θυμάται και τιμά όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση και την απελευθέρωση κάθε γωνιάς της πατρίδας μας. Ο μακεδονικός αγώνας αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σήμερα 110 χρόνια μετά, τα πολύπαθα Βαλκάνια ,βαδίζουν στο δύσκολο δρόμο της συνεργασίας της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης των λαών τους.

Χρειάζεται να ενσκήψουμε στις πηγές της ιστορίας και με θάρρος να αναγνώσουμε το παρελθόν για να εξασφαλίσουμε ένα δημιουργικό παρόν και ένα ασφαλές μέλλον όχι μόνο για το λαό μας αλλά και για τους γειτονικούς λαούς δημιουργώντας μέσα από τον διάλογο, τη διπλωματία και τη συνεργασία τις προϋποθέσεις της ειρηνικής συμβίωσης και ανάπτυξης.  Η απομόνωση  κάθε μορφής εθνικισμού που καπηλεύεται τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πατριωτισμός βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισότητας.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) για την παράδοση των κτιρίων της Α’ Προβλήτας του Λιμανιού στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Επόμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (τομέας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ