ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ 83η ΔΕΘ

ypes press002
ypes press002

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

αξιότιμε κύριε Υπουργέ του Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,

αξιότιμε κύριε Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών,

κύριοι Υπουργοί και μέλη της Κυβέρνησης,

Παναγιότατε,

κύριοι Περιφερειάρχες,

κύριοι Δήμαρχοι,

εκλεκτοί προσκεκλημένοι και εκλεκτές προσκεκλημένες

Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι…

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μία εξαιρετικά δυναμική διοργάνωση, που, φέτος, ενδυναμώνεται με την συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ως τιμώμενης χώρας, αλλά και την  πλούσια συμμετοχή όλων των φίλων χωρών και επιδιώκει να διαδραματίσει διεθνώς ακόμα πιο ισχυρό ρόλο.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, μέσα στο οποίο, εργαζόμαστε για την εδραίωση πόλων ειρήνης και σταθερότητας.

Συμπίπτει με το τέλος των προγραμμάτων, μετά από μια μακρά περίοδο με πολλαπλές επιπτώσεις.

Η κυβέρνηση, διατηρώντας ακέραιες τις αξιακές της αναφορές, κατάφερε να επαναφέρει την χώρα και την οικονομία σε συνθήκες σταθερότητας, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.  Είναι πια η στιγμή που μπορούμε να πούμε ότι κρατάμε ξανά το μέλλον μας στα δικά μας χέρια. Και είμαστε εμείς που θα διαμορφώσουμε το αύριο. Στο ευμετάβλητο και ταυτόχρονα δυναμικό περιβάλλον, αλλάζουμε τη Βόρεια Ελλάδα. Kάνουμε το τόλμημα. Περνάμε σε μια νέα εποχή.

Μετά από την κοινωνική καταστροφή, σήμερα, αυτή η κυβέρνησή,  δίνει την μάχη των αλλαγών, για την αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της Βόρειας Ελλάδας, στα Βαλκάνια  και την Ευρώπη.

Θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στρατηγική και σχέδιο για την  βιώσιμη ανάπτυξη, με κύριους άξονες την βιομηχανία, τη μεταποίηση, τις επενδύσεις στην καινοτομία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Τώρα · είναι η ώρα · να μετατρέψουμε τα κουφάρια των βιομηχανικών κτιρίων σε όλη τη βόρειο Ελλάδα , σε ζωντανές παραγωγικές μονάδες, υψηλής τεχνολογίας και ποιοτικών προϊόντων .

Τώρα · είναι η ώρα · να αξιοποιήσουμε τη γεωθερμία σε όλη τη βόρειο Ελλάδα για να αποκτήσουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην πρωτογενή παραγωγή και την μεταποίηση.

Τώρα · είναι η ώρα · οι νέοι να επιστρέψουν για να συμβάλουν με την υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση στην υλοποίηση μιας υγειούς επιχειρηματικότητας παραγωγικών δραστηριοτήτων .

Η συμφωνία των Πρεσπών, αποτέλεσμα μιας επίπονης, έντιμης και αναγκαίας διπλωματικής προσπάθειας, ανοίγει  για την Μακεδονία και την Θράκη νέους δρόμους.

Εδραιώνουμε με τους βόρειους γείτονες μας τη Βόρειο Ελλάδα ως μία Ευρωπαϊκή πύλη Ειρήνης και Συνεργασίας. Αφήνουμε πίσω την μάχη με τα ‘φαντάσματα’ και προχωράμε.

Προωθούμε ένα συνολικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ανάπτυξη των υποδομών στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, και φυσικά της ψηφιακής οικονομίας, αναβαθμίζοντας το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας. Και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Αξιοποιούμε τη γεωγραφική μας θέση και τα μοναδικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Οι συνδυασμένες μεταφορές καθιστούν τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα,  εμπορικό και διαμετακομιστικό κόμβο στρατηγικής σημασίας, σε διεθνές επίπεδο.

Η χώρα μας σταματά να ζει με τοίχους στα βόρεια σύνορα της. Υλοποιούμε  συνδέσεις, συνέργειες, συνεργασίες. Φτιάχνουμε τις υποδομές της Νέας εποχής για τη χώρα μας και τους βαλκανικούς λαούς.

Φίλες και Φίλοι

Απέναντι στην περίκλειστη φυσιογνωμία του παρελθόντος, προχωράμε σε βαθιές και ριζικές τομές. Συγκρουόμαστε με το παλιό κατεστημένο.

Ξηλώνουμε κάθε εστία διαφθοράς, κάθε πυρήνα κοινωνικής αδικίας.

Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, η προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική.

Κυρίες και κύριοι …

φίλες και φίλοι ……

Στο ιδιαίτερο σημερινό περιβάλλον, η Μακεδονία και η Θράκη, εισέρχονται στον χάρτη του διεθνούς οικονομικού ενδιαφέροντος.

Στην αυγή της νέας αυτής εποχής, η περιοχή μας να γίνει η καρδιά της Βαλκανικής συνανάπτυξης και να αποτελέσει την ατμομηχανή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Σε αυτή την συγκυρία το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης έρχεται να υπηρετήσει τον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, για την ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας σε δυναμικό πόλο ανάπτυξης και πύλη διεθνούς συνεργασίας.

Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι πολλές …,

Μας καλούν σε μία άμεση και καθοριστική αναμέτρηση μαζί τους – προσδιορίζοντας – σε μεγάλο βαθμό – και την συνολικότερη πορεία της Ελλάδας στο διεθνές  περιβάλλον.

Και, αυτό Φίλες και Φίλοι…

απαιτεί την κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων,

Του επιχειρηματικού κόσμου,

Του κόσμου της εργασίας,

Του κόσμου της έρευνας και της γνώσης

Απαιτεί συνεργασία, ειλικρίνεια και κυρίως την ενεργοποίηση  του πνευματικού και αξιακού δυναμικού της χώρας μας.

Με αυτές τις σκέψεις, κ. Πρωθυπουργέ Κυρίες και Κύριοι.

Σας καλωσορίζω και εύχομαι η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει το αφετηριακό σημείο μίας εξαιρετικής πορείας!!!

Θα τα καταφέρουμε γιατί και το πιστεύουμε και το μπορούμε.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη της ΥΜΑΘ Κατερίνας Νοτοπούλου, στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
Επόμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ 83η ΔΕΘ