Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά βράβευσε μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ‘Οι εθνικοί αγώνες των Ελλήνων στη Μακεδονία (1878-1912)’

1484394473
1484394473

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, βράβευσε χθες, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, επτά ομάδες μαθητών/μαθητριών, οι οποίες συμμετείχαν στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα», με θέμα «Οι εθνικοί αγώνες των Ελλήνων στη Μακεδονία (1878-1912)», υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη (Προξένου Κορομηλά 23). Η Υφυπουργός βράβευσε μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου από σχολεία ολόκληρης της Μακεδονίας, όπως: 1ο Γυμνάσιο Λευκοπηγής Κοζάνης, 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης, 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, 1ο Γυμνάσιο Νέας Ευκαρπίας, 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό της, η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ανάφερε:

Η πλούσια Ελληνική Ιστορία, μας έχει διδάξει, ότι στο πέρασμα του χρόνου, ανταμείβονται οι αγώνες και η προσπάθεια. Τα βραβεία που κερδίσατε, ελπίζω να είναι μια ικανή ηθική ανταμοιβή που θα σας δώσει θάρρος, για να συνεχίσετε να είστε δημιουργικοί σε ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε στη ζωή σας.

Θέλω να στείλω τα συγχαρητήριά μου και σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, και να τους υπενθυμίσω ότι η ζωή κρύβει πολλά βραβεία για τον καθένα μας, φτάνει να το τολμήσουμε. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και τους εκπαιδευτικούς που σας καθοδήγησαν για να πετύχετε στο διαγωνισμό.

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά σε περιφερειακή εκδήλωση του ΣΕΤΕ
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μάχης του Κιλκίς