Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στα εγκαίνια της 40ής Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας στην Καστοριά

1484394582
1484394582

Στα εγκαίνια της 40ής Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας στην Καστοριά, βρέθηκε χθες Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και επισκέφτηκε τους χώρους της Έκθεσης, όπου συνομίλησε με τους διοργανωτές και τους επιχειρηματίες. Την έκθεση εγκαινίασε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης.

Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετέφερε στους διοργανωτές και τους εκθέτες, τις ευχές και τους χαιρετισμούς της Συγκυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση, Νίκου Βούτση και μίλησε για τη σημαντικότητα του εμπορίου γούνας για την οικονομία:

Η Διεθνής Έκθεση της Καστοριάς έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό για ολόκληρη τη χώρα. Κάθε χρόνο, προβάλει σε όλο τον κόσμο τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής γούνας και την ιδιαίτερη τέχνη στην κατασκευή της, για την οποία είναι ξακουστοί οι γουναράδες της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής.
Επιχειρηματίες και επαγγελματίες έρχονται στη Διεθνή Έκθεση από όλο τον κόσμο για να δουν και να αγοράσουν την εξαιρετική γούνα, αλλά και για να συνάψουν περαιτέρω εμπορικές σχέσεις με τη χώρα μας. Το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών έρχεται από τις χώρες που επιζητούμε να αναπτύξουμε εμπορικές συμμαχίες και δυνατές σχέσεις, όπως τη Ρωσία και τις χώρες της Ανατολής.


Με τη βοήθεια λοιπόν της Έκθεσης της Καστοριάς, δημιουργούνται ευκαιρίες για σύναψη επιχειρηματικών σχέσεων που ενισχύουν τη συνολική εξαγωγική δυναμική της χώρας μας. Και, όπως όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά, οι εξαγωγές είναι πολύ σημαντικές για την περίοδο που διανύουμε, καθώς αποτελούν τον σημαντικότερο ίσως δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από την Κρίση.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) τόνισε επίσης «τη σταθερή βούληση της Κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις που προσφέρουν αυτή τη δύσκολη περίοδο στην οικονομία της περιοχής και τη γνώση της για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι επιχειρήσεις».

Η Υφυπουργός έκλεισε την ομιλία της αναφερόμενη στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων:

Το κυριότερο ζητούμενο για την κυβέρνησή μας, είναι να βοηθήσει στην ανάδειξη και στην προώθηση των δραστηριοτήτων κάθε τόπου στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.
Θέλουμε την Καστοριά, και ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη, να αναπτύσσονται και όχι να φθίνουν, και να δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησεις, ώστε οι νέοι μας να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν, να προσφέρουν, να παράγουν στον τόπο τους.
Διοργανώσεις και δράσεις όπως η Διεθνής Έκθεση Γούνας της Καστοριάς μας βοηθούν να ξεφύγουμε από το συγκεντρωτισμό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και αναδεικνύουν και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Βοηθούν έτσι στη δημιουργία μιας Ελλάδας παραγωγικής και αποδοτικής, σε όλη την έκτασή της, με ανθρώπους που θα αναδεικνύονται σε όλη την επικράτειά της, και που θα ευημερούν χωρίς να χρειάζεται να ξενιτευτούν.

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός στην εναρκτήρια εκδήλωση για την Ανάπτυξη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Street Mall) στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΗ Υφυπουργός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας λήξης του Β’ ΠΠ