Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης

1484394634
1484394634

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο  κατά την επίσκεψη του στο νομό Σερρών και τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Το πρωί της Κυριακής, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», η κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε τον ΠτΔ κ. Παυλόπουλο και εν συνεχεία μετέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα στις Σέρρες, όπου τελέστηκε η πανηγυρική πατριαρχική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης για την ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Νικήτα. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αντάλλαξαν δώρα.


Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, αναφερόμενη στη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα, ως Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης να εκπροσωπώ την Κυβέρνηση, στην υποδοχή του Παναγιώτατου Πατέρα της Χριστιανικής Πίστης του Ελληνισμού, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των Ελλήνων. Είναι σημαντικό που τον έχουμε κοντά μας, γιατί όλοι μας χρειαζόμαστε την πνευματική του καθοδήγηση και συμβουλή, που αποτελεί μια λαμπερή ακτίνα φωτός που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας.

Η ταυτόχρονη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, έφερε κοντά μας δύο ανθρώπους με ήθος, με ποιότητα, με σεβασμό προς τον άνθρωπο. Το παράδειγμά των δύο αυτών ξεχωριστών ανδρών, διδάσκει την πνευματικότητα, την ήρεμη αποφασιστικότητα και την πράξη μετά λόγου σοφίας, ένα παράδειγμα ιδιαίτερα σημαντικό για όλους τους Έλληνες σήμερα.

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εξήρε επίσης το έργο του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη Σερρών, Μητροπολίτη κ. Θεολόγου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στη μαζική παρουσία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι τίμησαν την ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Νικήτα, στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός της ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο 34ο Συνέδριο της Ορθοπεδικής & Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θα συναντηθεί με τον Κύπριο Υπουργό Εσωτερικών