Η ΥΜΑΘ εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην 74η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών

1484394659
1484394659

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες, Κυριακή 5 Απριλίου 2015, στα θρυλικά οχυρά της Γραμμής Μεταξά, Ρούπελ και Ιστίμπεη, στο Νομό Σερρών, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση για τον επίσημο εορτασμό της 74ης επετείου της ένδοξης Μάχης των Οχυρών.

Οι πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης στη Γραμμή Μεταξά περιελάμβαναν κατάθεση στεφανιών, επιμνημόσυνες δεήσεις και τιμητικά αγήματα που άνοιξαν πυρ προς τιμήν των Ελλήνων ηρώων, και πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κατέθεσε τη συγκίνησή της για τα κατορθώματα των Ελλήνων πολεμιστών, στην αφιέρωση που έκανε στο βιβλίο μνήμης του Μουσείου του Οχυρού Ρούπελ.

Η Υφυπουργός, μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των ηρώων μαχητών του Ρούπελ, του Ιστίμπεη, και άλλων οχυρών στη Γραμμής Μεταξά, που αντιπαρατέθηκαν στον υπερσύγχρονο στρατό των Ναζί με λιγοστά μέσα.


Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα που πρέπει να εμπνέει όλους τους Έλληνες. Το μεγάλο ζητούμενο παραμένει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ενότητα, να μην επιτρέψουμε να διαρραγεί το εθνικό μέτωπο, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιπαρατεθούμε επιτυχώς σε όλα όσα διαδραματίζονται και μας αφορούν.


Ας αντιληφθούν άπαντες τους λόγους για τους οποίους ο Ελληνικός λαός, ενωμένος, στηρίζει τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης, και πάνω σε αυτούς να χτίσουμε αυτό το οποίο οραματιζόμαστε. Είναι βαριά η κληρονομιά μας αλλά και οι ευθύνες που πηγάζουν από αυτήν.

Προηγούμενο άρθροΗ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην παρουσίαση του Επετειακού Λευκώματος του ΣΒΒE
Επόμενο άρθροΣυναντήσεις της ΥΜΑΘ με Γενικούς Προξένους Γαλλίας και Ρουμανίας