Κοινή πορεία ΥΜΑΘ-Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στον τομέα του τουρισμού

1484394839
1484394839

Στην ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, με την ανάληψη κοινών δράσεων, συμφώνησαν ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους θα διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσεων. «Η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, όπως επίσης και στοιχεία πολιτιστικού, θρησκευτικού και ιστορικού χαρακτήρα», δήλωσε ο κ. Ορφανός.

 Επιπλέον, στο επίκεντρο βρέθηκε και το ζήτημα του Μετρό. «Είναι αναγκαία η εξεύρεση μιας άμεσης λύσης για την συνέχιση των εργασιών από την ανάδοχο εταιρία καθώς και η σύνδεση του με το αρχαιολογικό έργο», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

 Όσον αφορά την πορεία του ΕΣΠΑ, ο κ. Ορφανός εξήρε την αποτελεσματικότητα που επέδειξε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως προς την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων. «Ενόψει του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο των προσδοκιών που έχουν τεθεί από την πλευρά της περιφέρειας», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.      

                                        

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε πως στόχος της κοινής παρουσίας υπουργείου και περιφέρειας είναι «η προβολή μιας ενιαίας εικόνας του τουριστικού προϊόντος της περιοχής».

Για το θέμα του Μετρό, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται άλλο. «Μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση θα πιέσουμε ώστε να ασχοληθεί άμεσα με το Μετρό της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ενώ υπογράμμισε πως η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, μέσα από στοχευμένες ενέργειες και προγράμματα.

«Πιστεύω ότι ο Γιώργος Ορφανός κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα αλλά και να αναβαθμίσει σημαντικά με την παρουσία του το ΥΜΑΘ», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.      

 

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία του ΥΜΑΘ, Γ. Ορφανού ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Πρωταρχικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη”