Γ. Ορφανός “Οι πρόωρες εκλογές θα έχουν αντίκτυπο στη χώρα”

1484394937
1484394937

Στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο της Ν.Α. Ευρώπης, αναφέρθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), με την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ο κ. Ορφανός τόνισε πως τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας καταβάλλει προσπάθεια για να ενισχύσει τον ρόλο της στην αγορά ενέργειας, είτε μέσω της εκχώρησης αδειών σε εταιρείες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, είτε μέσω της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ.

 «Η Ελλάδα κινείται θετικά στην κατεύθυνση να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος, γεγονός που συνεπάγεται νέες θέσεις απασχόλησης, άρα αναπτυξιακή πορεία για την χώρα, όπως επίσης και καθαρότερο περιβάλλον», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιεί το ΥΜΑΘ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011. «Έχουν εγκριθεί 245 επενδυτικά σχέδια, η χρηματοδότηση των οποίων ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ ενώ προβλέπεται η δημιουργία 5.000 νέων, άμεσων και έμμεσων θέσεων  εργασίας σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η μεταποίηση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Εκτιμώ ότι θα υπάρξει μία ήρεμη αντιμετώπιση από την πλευρά των βουλευτών για εθνικούς και όχι για κομματικούς λόγους. Αντιλαμβάνεστε ότι η όποια αναταραχή προκληθεί, θα έχει αντίκτυπο στην χώρα μας», επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο της Ν.Α. Ευρώπης”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ο Κοσμάς ο Αιτωλός αποτελεί πρότυπο για όσους αγαπούν την πατρίδα”