Γ. Ορφανός “Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία”

1484395166
1484395166

Η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέϊ Μασλόβ.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός και η ενέργεια, παρά το ρωσικό εμπάργκο που επιβλήθηκε στα ευρωπαϊκά προϊόντα. «Θεωρώ πως είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που αφορά τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Ρωσία και το οποίο εκτιμώ ότι θα επιλυθεί το επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως αναζητούνται τρόποι επιτάχυνσης της διαδικασίας έκδοσης άδειας εισόδου (βίζα) για τους Ρώσους που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μασλόβ δήλωσε ότι υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.  «Επειδή η συνεργασία μας δεν αφορά μόνο τα οπωροκηπευτικά προϊόντα, πρέπει να αναζητήσουμε και άλλα περιθώρια για συνεργασία σε άλλους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Αυτοί είναι οι κλάδοι που έχουν καλές προοπτικές», τόνισε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του πρέσβη της Ρωσίας στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Το ΥΜΑΘ στηρίζει τις δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας”