Γ. Ορφανός “Θέλουμε να αναδείξουμε την Μακεδονία και τη Θράκη, σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ν. Α. Ευρώπης”

1484395096
1484395096

 

Τις δράσεις που υλοποιεί το ΥΜΑΘ, στις κατευθύνσεις της ενίσχυσης των τουριστικών υποδομών της Βόρειας Ελλάδας και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, παρουσίασε στο Βουκουρέστι ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, στο πλαίσιο της 32ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Ρουμανίας (TTR).

Με αφορμή την τρίτη συμμετοχή του ΥΜΑΘ στη διοργάνωση, ο κ. Ορφανός τόνισε πως στόχος είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρουμανία προς τη Μακεδονία και τη Θράκη και η ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας, ως ένα ξεχωριστό και ελκυστικό προορισμό της Ν.Α. Ευρώπης.

 «Η Μακεδονία και η Θράκη διαθέτουν ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, όπως επίσης και στοιχεία πολιτιστικού, θρησκευτικού και ιστορικού χαρακτήρα, τα οποία είναι απαραίτητα για να διευρύνουμε την επισκεψιμότητα 365 ημέρες τον χρόνο», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης  και παρατήρησε πως τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Ρουμάνοι επιλέγουν για τις διακοπές τους, περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως είναι η Χαλκιδική, η Πιερία και η Καβάλα.

«Ενδεικτικά να αναφέρω ότι το πρώτο οκτάμηνο του 2014, 40.165 τουρίστες από τη Ρουμανία επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2012 ήταν 25. 428», σημείωσε ο κ. Ορφανός και αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις του ΥΜΑΘ, στον τομέα του τουρισμού.

«Προχωρήσαμε στην ενεργοποίηση της διαδικασίας αναβάθμισης και ανάδειξης 12 χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας. Επίσης, δημιουργούμε μαζί με την Εγνατία Οδό Α.Ε. και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), το πρόγραμμα ‘Mobile Egnatia’, μια διαδικτυακή υποδομή πληροφοριών, τουριστικού ενδιαφέροντος και μεταφορών για όσους κινούνται οδικώς, κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμιση των υποδομών της Θεσσαλονίκης, όπως είναι το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ και το λιμάνι», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και κάλεσε τους Ρουμάνους να επισκεφτούν την Ελλάδα. «Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τις φυσικές ομορφιές, τον ελληνικό πολιτισμό και τη φιλοξενία μας», δήλωσε ο κ. Ορφανός.

 

Προηγούμενο άρθρο(VIDEO) Συνέντευξη του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Ορφανού στο Ρουμάνικο Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της 32ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού που διεξάγεται στο Βουκουρέστι
Επόμενο άρθροΥπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ το 15ο ετήσιο συνέδριο της Ελλ .Ε.Ε.Δ.Α. στη Θεσσαλονίκη