Γ. Ορφανός “Η επίτευξη συμφωνίας με την τρόϊκα θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα”

1484395047
1484395047

Αισιόδοξος για την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα, δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) στη Θεσσαλονίκη, παρά τις δυσκολίες που καταγράφονται, το αποτέλεσμα των συνομιλιών της κυβέρνησης με την τρόϊκα, θα είναι θετικό.

«Θα επιτευχθεί συμφωνία, η οποία  θα ανοίξει το δρόμο για την λήψη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τραπεζικής ρευστότητας στην αγορά», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην θέσπιση μέτρων που στοχεύουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.  «Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα κόκκινα δάνεια και η επικείμενη μείωση  της φορολόγησης στις επιχειρήσεις από το 2015, σηματοδοτούν την αλλαγή που επέρχεται στο οικονομικό τοπίο της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός ενώ σημείωσε πως οι εξαγωγές, την τελευταία πενταετία, αποτέλεσαν τον αναπτυξιακό μοχλό της ελληνικής οικονομίας. «Το Πληροφοριακό Σύστημα διερεύνησης στοιχείων χαρτογράφησης και δεικτών εξαγωγιμότητας που αναπτύχθηκε από τον ΣΕΒΕ αποτελεί ένα εργαλείο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να θέλουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε αγορές του εξωτερικού», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η Φλώρινα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Οι μεταφορές μπορούν να αποτελέσουν το κοινό πεδίο δράσης μεταξύ των χωρών του ΟΣΕΠ”