Γ. Ορφανός “Ελλάδα και Σερβία συνεργάζονται από κοινού για την ειρήνη”

1484395277
1484395277

Στην επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη Σερβίας, κ. κ. Ειρηναίου, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας έγινε δεκτός από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα και ακολούθησε Πατριαρχική δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό καθεδρικό ναό του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας.

«Η Ορθοδοξία μας ενώνει, η κοινή πίστη που έχουμε στα ιδανικά της ελευθερίας μας έχει οδηγήσει σε κοινές μάχες και μαζί καταφέραμε να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας απέναντι σε εκείνους που καταδυνάστευαν τους λαούς μας», τόνισε ο κ. Ορφανός. Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε πως «η παρουσία του μας γεμίζει ελπίδα ότι αυτή η κοινή πορεία θα συνεχιστεί και ότι οι δύο χώρες θα αποτελέσουν  μελλοντικά μια περιοχή όπου η ειρήνη θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό».

Να σημειωθεί η επίσκεψη του προκαθήμενου της Σερβικής Εκκλησίας, κ.κ. Ειρηναίου  πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη τον Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, θύματα του οποίου υπήρξαν και 7.500 Σέρβοι στρατιώτες που είναι ενταφιασμένοι στα  Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέϊτενλικ.

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει το στοίχημα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Μας συνδέουν κοινοί αγώνες και με τη Σερβία”