Γ .Ορφανός “Σημείο αναφοράς για την οικονομία τα Επιμελητήρια”

1484395547
1484395547

Την πεποίθηση ότι τα Επιμελητήρια λειτουργούν ως στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, καθώς στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) που διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη.

 Όπως τόνισε, ο επιμελητηριακός θεσμός είναι μία από τις σημαντικότερες δομές του νεοελληνικού κράτους. «Τα Επιμελητήρια αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της Πολιτείας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς οι εκπρόσωποι τους έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα προβλήματα της αγοράς στην κεντρική διοίκηση. Παράλληλα, οι διοικήσεις τους έχουν συμβουλευτικό ρόλο στα νομοθετήματα που συντάσσουν και καταρτίζουν τα αρμόδια υπουργεία», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός ενώ αναφέρθηκε και στις υπηρεσίες που παρέχουν στους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως μέσω της λειτουργίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ).

«Έχουμε ευθύνη όλοι μας να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα μας επιτρέψουν να αναδείξουμε και πάλι το ‘επιχειρείν’, σε μοχλό ανάπτυξης», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η μάχη κατά των ναρκωτικών μας αφορά όλους”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Το φθινόπωρο αλλάζει η οικονομική πορεία της χώρας”