Γ. Ορφανός “Να αξιοποιήσουμε οικονομικά τις φιλικές σχέσεις που έχουμε με το Μαρόκο”

1484395374
1484395374

Στην ανάγκη ενδυνάμωσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Μαρόκου, συμφώνησαν ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός και ο πρέσβης της χώρας, Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσάρι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στο εξαιρετικό επίπεδο των διακρατικών σχέσεων. «Συζητήσαμε για το πώς θα ενισχύσουμε αυτή την φιλική διάθεση που υπάρχει, σε επιχειρηματικό επίπεδο.

 Η Ελλάδα είναι η χώρα γέφυρα για τα Βαλκάνια, γεγονός που την καθιστά κέντρο δράσεως και το Μαρόκο είναι η χώρα γέφυρα για τη Δυτική Αφρική», τόνισε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως το επόμενο διάστημα, θα αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες. «Υπάρχει χώρος για να κινηθούμε επιθετικά», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρέσβης του Μαρόκου, σημείωσε πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για την προώθηση των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός και ο τουρισμός. «Θέλουμε να μετατρέψουμε την Μεσόγειο, σε χώρο συνεργασίας, ειρήνης και αλληλεγγύης», δήλωσε ο κ. Ανσάρι.  

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Να αναπτύξουμε τις οικονομικές σχέσεις με το Μαρόκο”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η επένδυση στην καινοτομία θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία”