Γ .Ορφανός “Η ιστορική γνώση βοηθά στην κατανόηση της σύγχρονης πραγματικότητας”

1484395431
1484395431

Την πεποίθηση ότι η ιστορική γνώση αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για την αντιμετώπιση των σημερινών διλημμάτων και για την μετέπειτα πορεία ενός λαού, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «Νέος και με υγείαν αρίστην… Όψεις της ζωής των νέων στην αρχαία Μακεδονία» που φιλοξενείται στο μουσείο της αρχαίας Αγοράς, η πρωτοβουλία της ΙΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους επιδιώκουν να ερμηνεύσουν την σύγχρονη πραγματικότητα, μέσα από την Ιστορία.

«Μέσα από ένα πλούσιο υλικό που περιλαμβάνει 140 επιλεγμένα αρχαία αντικείμενα και συνοδευτικά κείμενα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την καθημερινότητα των νέων της αρχαίας Μακεδονίας», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και σημείωσε πως τα εκθέματα βοηθούν τον επισκέπτη να κατανοήσει τις συνήθειες, τον τρόπο έκφρασης και τις αντιλήψεις των ιστορικών προσώπων εκείνης της εποχής, όπως ήταν μεταξύ άλλων ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης. 

Προηγούμενο άρθροΥπό την προεδρία του Γ. Ορφανού συνεδρίασε το ΚεΔΑΚ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Να κάνουμε τον αθλητισμό μέρος της καθημερινότητας μας”