Γ. Ορφανός “Η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Τορόντο και τη Ν. Υόρκη φέρνει πιο κοντά τους απόδημους Έλληνες”

1484395424
1484395424

Η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Τορόντο του Καναδά και τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον πρόεδρο της SkyGreece Airlines, πατήρ Νικόλαο Αλεξανδρή.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιταχύνει τις εργασίες επέκτασης του αεροδιαδρόμου 10-28 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ώστε να εξυπηρετεί και υπερατλαντικές πτήσεις. «Στόχος είναι να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι πτήσεις και εμείς από την πλευρά μας, επιδιώκουμε να φέρουμε τους Έλληνες πιο κοντά στην ομογένεια και την ομογένεια πιο κοντά στην Ελλάδα, διότι είναι ένα δυναμικό κομμάτι για την χώρα, καθώς έχει  προσφέρει πολλά, τόσο σε εθνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της SkyGreece Airlines δήλωσε πως η εταιρεία συστάθηκε από Έλληνες της διασποράς και στόχο έχει να συνδέσει με απευθείας πτήσεις την Θεσσαλονίκη με τον απόδημο Ελληνισμό. «Το όνειρο μας είναι μία από τις πτήσεις Αθήνα-Νέα Υόρκη και Αθήνα-Τορόντο να πραγματοποιείται διαμέσου της Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο π. Νικόλαος Αλεξανδρής και ευχήθηκε το έργο της επέκτασης του αεροδιαδρόμου 10-28 να ολοκληρωθεί άμεσα. «Θέλουμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη, βάση των Βαλκανίων», σημείωσε ο πρόεδρος της SkyGreece Airlines.

Προηγούμενο άρθροΥπό την προεδρία του Γ. Ορφανού συνεδρίασε το ΚεΔΑΚ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Να κάνουμε τον αθλητισμό μέρος της καθημερινότητας μας”